Hlavní obsah

Ve Slavkově končí etapa opravy Malinovského ulice

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Ve Slavkově u Brna tento týden končí první etapa opravy jedné z nejvytíženějších a zároveň nejponičenějších silnic v centru města - Malinovského ulice.

Článek

V místě se změní dopravní omezení. Radnice o tom informovala na svém webu. S rekonstrukcí se začalo v první polovině června. První etapa se týká silnice kolem kostela podél základní školy Komenského po hasičskou stanici. Maximálně od 6. září už bude možné zaparkovat na parkovišti vedle kostela a bude opět průjezdná silnice směrem ke stadionu a k ulici Kaunicova. Těžká technika se následně přemístí k poliklinice, kde začne rozkopávat úsek od křižovatky s ulicí Jiráskova až po Tyršovu. Méně náročná etapa by měla skončit začátkem listopadu. Kvůli pracím v tomto úseku se bude muset přemístit současná autobusová zastávka.

„Jihomoravský dopravce Kordis si nakonec zvolil jako nejlepší variantu přemístění na stávající parkoviště autobusů za kostelem, u fary,“ uvedl starosta Michal Boudný (ČSSD). Autobusy tak budou muset zajíždět do ulic Pod Oborou, Příční a Kaunicova. Podél této trasy, s výjimkou Kaunicovy ulice, budou rozmístěné zákazy zastavení, a to především kvůli ochraně vozů před kolizí s autobusem. Na změnu se budou muset připravit i obyvatelé Jiráskovy ulice, na níž bude v ústí do Malinovského zákaz vjezdu.

Projekt počítá s celkovou rekonstrukcí zpevněných ploch Malinovského ulice. Umístění současné silnice, parkovacích stání i chodníků, radnice zachová. Zřídí ale místa pro přecházení, u kostela a u vchodu do školního dvora, počítá se také s vybudováním nových parkovacích stání před mateřskou školou a s instalací nového veřejného osvětlení.

Cena rekonstrukce je 28 milionů korun. Investici hradí téměř sedmitisícové město ze svého rozpočtu.

Reklama

Doporučované