Hlavní obsah

Veselí za 80 milionů korun zrekonstruuje náměstí, vznikne tam pódium

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vedení Veselí nad Moravou na Hodonínsku chce letos v říjnu zahájit druhou etapu rekonstrukce náměstí Míru. Předpokládaná cena je 80 milionů korun, řekl dnes ČTK starosta Veselí Petr Kolář (TOP 09).

Článek

Město náklady pokryje úvěrem. V místě vznikne prostor pro odpočinek a kulturní i sportovní akce. Součástí bude vznik stabilního pódia. Práce by mohly začít v říjnu a skončit za rok.

Rekonstrukce náměstí je rozdělená na tři etapy. První v prostoru od bývalé tržnice po poštu už se uskutečnila a za 50 milionů vznikla klidová zóna s vodním prvky a prostorem pro pěší a cyklisty. Druhá etapa se dotkne prostranství před kulturním domem a kinem. „Vznikne prostor pro konání společenských akcí. Dominantou bude stálé pódium, což bude zázemí pro konání koncertů města, kulturního domu nebo umělecké školy,“ uvedl Kolář.

V místě se vysadí stromy a vznikne prostor pro odpočinek. Stromy by zároveň měly stínit budově Základní umělecké školy Veselí nad Moravou. „Na náměstí se budou moct konat farmářské trhy. Chtěli bychom je dělat pravidelně,“ uvedl Kolář. Podle něj by práce měly začít po říjnových hodech a nepotrvají déle než rok. Příští rok by se tak mohly uskutečnit na náměstí adventní akce.

U třetí etapy město spolupracuje se soukromým investorem, který na náměstí mezi hotelem a poštou zamýšlí postavit objekty s prostorem pro obchody a služby a také byty. „Aktuálně řešíme se soukromým investorem finální podobu budov. Uzavření potřebných smluv by mohlo být na podzim. Výstavba je ale asi záležitostí až příštího volebního období,“ uvedl Kolář s ohledem na získávání potřebných povolení.

Veselí nad Moravou leží na jihovýchodě Jihomoravského kraje v těsném sousedství se Zlínským krajem. Ve městě bydlí asi 11.500 obyvatel. Město má rozpočet skoro 300 milionů korun.

Reklama

Doporučované