Hlavní obsah

Větší bezpečnost na školách? Vyzbrojme učitele, řekl Trump. A z poznámek přečetl slova o soucitu

Fotograf deníku The Washington Post zachytil prezidentův papír s poznámkami.Video: AP

 

Reklama

Prezident USA se zúčastnil debaty se studenty z floridské střední školy v Parklandu, kde při střelbě zahynulo 17 lidí. K proslovu si připravil i detailní poznámky, včetně připomínky o vyjádření soucitu.

Článek

Donald Trump se ve středu setkal s pozůstalými po střelbě na floridské střední škole. Fotograf deníku The Washington Post ho během proslovu zachytil s poznámkami v rukou. Na nich si prezident poznamenává mimo jiné to, aby vyjádřil soucit.

Na papíře je napsaná například otázka, co by si oběti střelby přály Trumpovi říct ze všeho nejvíc. Následuje dotaz, co může Bílý dům udělat pro to, aby se lidé cítili bezpečněji. A na závěr si nařídil nezapomenout ani větu: „Soucítím s vámi.“

Předmětem setkání se studenty, učiteli a rodinami obětí byla diskuze o zajištění bezpečnosti na amerických školách. Donald Trump uvedl, že by celý útok skončil velmi rychle, kdyby to učitelé uměli se zbraněmi. Řešení je proto podle Bílého domu jednoduché – vyzbrojovat učitele. V ideálním případě údajně dvacet procent z nich na každou výchovnou instituci.

Reklama

Doporučované