Hlavní obsah

Video. Dvojice chladnokrevně okrádá nakupující seniory, hledá ji policie

Foto: Policie ČR

Ženu z dvojice zlodějů zachytila bezpečnostní kamera.

Reklama

Muž a žena společně v supermarketech okrádají seniory, po dvojici pátrá policie. Během uplynulých dvou měsíců takto podle policie okradli seniory po celé Moravě, minimálně devět krádeží zachytila kamera.

Článek

Na policejním webu to ve čtvrtek uvedl mluvčí David Chaloupka. Zlodějská dvojice se podle policie na starší lidi specializuje. „Při krádežích si počínají naprosto profesionálně, zjevem nepůsobí nijak nápadně,“ uvedl mluvčí. Scénář je vždy podobný. Muž odláká pozornost staršího člověka a žena při tom seniorovi prohledává tašku či kabelku. Poté co najde peněženku, nenápadně odchází.

Minimálně o devíti krádežích policisté vědí díky kamerovým záznamům. Seniory při nich zloději připravili téměř o 30 000 korun. Kromě krádeží v Brně policie eviduje další krádeže v Kroměříži, Vyškově, Blansku, Svitavách a Veselí nad Moravou. „Je velmi pravděpodobné, že se však dopustili i dalších krádeží, které už na kamerách zachycené nejsou, takže škoda může být mnohem vyšší,“ uvedl mluvčí.

Policie zveřejnila záznamy z bezpečnostních kamer, na kterých je dvojice zachycena. Pokud je kdokoliv poznává, má policii kontaktovat na tísňové lince 158.

Reklama

Doporučované