Hlavní obsah

Video: Stovky dronů rozzářily nad Vltavou českého lva. Za akcí stojí banka

Projekce pomocí stovek dronů byla součástí reklamní kampaně největší české banky.Video: Česká spořitelna

 

Reklama

Stovky dronů vytvářely před pár dny obrazce s vlasteneckými motivy. Nad Pražským hradem se objevil český lev či vlajka. Akci připravila největší tuzemská banka, která si od kampaně slibuje posílení sebevědomí lidí i nové klienty.

Článek

Stovky dronů vytvářely nad panoramatem Hradčan vlastenecké motivy – českého lva, lipový list či českou vlajku. Akce byla součástí reklamní kampaně České spořitelny, která tím prý reaguje na nízké sebevědomí Čechů po pandemii. Sebevědomí lidí je podle nedávného průzkumu analytického projektu Česko v datech prováděné agenturou Ipsos chatrné a nejistota kolem dalšího vývoje pandemie ho ještě dále drolí.

Banka věří, že posilování národní hrdosti a sebevědomí jednotlivců pomůže v důsledku i jejímu podnikání.

„Každý je pro někoho hrdina, každý je v něčem jedinečný a výjimečný, jen je potřeba si to uvědomit, a právě to chceme kampaní lidem ukázat,“ dodává Monika Hovorková, která v České spořitelně zodpovídá za značku a komunikaci. Do vysvětlování se podle ní zapojí i influenceři, jako jsou například Smusa, Jitka Nováčková, Beha, Pavel Berky či Pedro.

+2

Podle Marka Hlavici, šéfa Asociace komunikačních agentur (AKA), se mnoho marketérů do kampaní, které by byly spojené s upevňováním jistot či zvyšováním sebevědomí lidí znejistělých pandemií, nehrne.

„Loni na jaře vzniklo mnoho reklam, které reagovaly na paniku lidí a snažily se je převést z obchodování v offlinu (kamenné prodejny) na on-line. Tehdy se objevovaly apely na to, že není třeba se ničeho obávat, že to spolu zvládneme a že stačí jednoduše kliknout na zboží v e-shopu a to bude dopraveno bezpečně až ke dveřím domu. Tato etapa se zvládla a není už potřeba ji upevňovat. Trh si dále sám řekne, co je potřeba,“ je přesvědčen ředitel AKA.

Věnovat se krátkodobým kampaním zaměřeným na posílení prodejů konkrétních produktů je nyní podle něj také velmi obtížné, protože opatření vlády, která mají velké dopady na ekonomiku, se mění tak rychle, že než se kampaň připraví, už může být vše jinak.

„Standardní příprava kampaně trvá dva měsíce, když mezitím vláda rozhodne například o tom, že se nějaká oblast ekonomiky zavře nebo že se naopak neotevře to, co bylo slibováno, může pak celá kampaň vyjít naprázdno,“ vysvětluje Hlavica.

Reklama

Doporučované