Hlavní obsah

Video z Malajsie: Při srážce dvou příměstských vlaků se zranilo 200 lidí

Bez komentáře: V malajském hlavním městě Kuala Lumpur se srazily dva příměstské vlaky. Úřady evidují přes 200 zraněných.Video: AP

 

Reklama

Soupravy se srazily 24. května večer v tunelu nedaleko známých mrakodrapů Petronas Twin Towers v centru metropole, uvedla agentura AP.

Článek

Příčiny nehody nejsou zatím známé. Tamní ministr dopravy Wee Ka Siong uvedl, že v jedné ze souprav cestovalo 213 lidí. Vlak byl plně automatizovaný, jel tedy bez strojvůdce. Ve druhé soupravě byl pouze strojvůdce, protože vlak byl v testovacím režimu.

„V okamžiku střetu se jedna souprava pohybovala rychlostí 20 kilometrů za hodinu a druhá rychlostí 40 kilometrů za hodinu,“ uvedl ministr.

Podle úřadů se tři pasažéři nacházejí v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče, 40 cestujících má vážná zranění a zbývajících 160 osob bylo zraněno jen lehce.

„Ke střetu došlo jen pár sekund poté, co jsme se rozjeli (ze stanice). Náraz byl tak silný, že jsem se zranil na hlavě, levé noze a na hrudi,“ uvedl jeden z pasažérů.

Lidé zveřejnili na sociálních sítích mnoho fotografií z místa nehody, na kterých jsou vidět zranění a zakrvavení cestující.

+4

Premiér Muhyiddin Yassin vyzval k plnému objasnění příčin srážky. Šéf místní policie Mohamad Zainal Abdullah označil za pravděpodobné, že nastaly problémy v komunikaci mezi řídícím centrem a vlaky. Další možností je chyba ve fungování zabezpečovacích a signalizačních zařízení.

Nehoda se stala na jedné ze tří příměstských linek, které spojují Kuala Lumpur s okolními městy. Podle ministra dopravy byla pondělní nehoda prvním vážnějším incidentem za posledních 23 let provozu příměstských vlaků a metra.

Reklama

Doporučované