Hlavní obsah

Video ze Sněmovny: Ty pindy si nechte na srazy sudeťáků, řekl komunista ministrovi

Herman vs. KSČM.Video: Pavlína Kosová

 

Reklama

V Poslanecké sněmovně se tři komunisté pohádali s lidoveckým ministrem kultury Danielem Hermanem.

Článek

Ministr kultury Daniel Herman se během čtvrtečních interpelací ve Sněmovně slovně postavil předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi.

Ten předtím interpeloval Hermanova kolegu z vlády ministra obrany Martina Stropnického (ANO) kvůli tomu, že čtvrtá brigáda rychlého nasazení české armády spolupracuje s německou 10. obrněnou divizí.

„Komunisté měli čtyřicet let čas na to, aby tuto zemi zdevastovali morálně a hospodářsky takovým způsobem, že se z toho hrabeme dodnes. A já tady pozvedám hlas proti této komunistické propagandě, která v roce 2017 zaznívá na půdě českého Parlamentu! Je to nepřijatelné a je to hanba české politiky, že komunisté stále v Parlamentu sedí,“ reagoval na Filipa rozčileným hlasem ministr kultury.

Komunisté začali ihned bouchat do sněmovních lavic, takže je musel krotit předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), který jednání řídil.

Komunisté si poté s Hermanem vyřídili účty z řečniště, asi nejdrsněji bývalý člen pohotovostního pluku bývalého SNB poslanec Zdeněk Ondráček.

„Nevážený pane ministře, projevy tohoto charakteru, řeknu pindy, si nechte na srazy sudeťáků, kde vy veřejně vystupujete. Neurážejte české občany,“ řekl před plénem.

Hádku zachytily sněmovní kamery, záznam přinášíme v úvodu textu.

Reklama

Doporučované