Hlavní obsah

Videovzpomínka na Alaina Delona. Po šedesáti letech s filmem končí

Alain Delon se stal nezapomenutelnou filmovou legendou dvacátého století.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Ikona francouzské kinematografie a sexsymbol minulého století se rozloučí milostným dramatem.

Článek

Francouzský herec Alain Delon oznámil, že letos na podzim natočí svůj vůbec poslední film.

Jedenaosmdesátiletý herec to řekl na slavnostním večeru, který byl uspořádán na jeho počest během mezinárodního festivalu filmů s detektivní tematikou v belgickém Lutychu.

„Bude to můj poslední film, protože stejně jako boxer nechce přecenit své síly v ringu, nechci to přehnat s filmem," vysvětlil Delon své rozhodnutí. Dospěl k němu poté, co se rozhodl věnovat hraní s dcerou Anouchkou v divadle.

„Uvědomil jsem si nejkrásnější věc na světě, hrát se svou dcerou, a přistoupil jsem na turné, což jsem doposud odmítal. Dát jí roli, v níž dominuje nad vlastním otcem, je největším štěstím mého života," prohlásil slavný umělec. Dodal, že dal přednost divadlu kvůli přímému kontaktu s publikem.

Jeho poslední film bude režírovat Patrice Leconte a zahraje si v něm s Juliette Binocheovou. Bude o vztahu osmdesátníka, tedy muže jeho věku, s ženou kolem padesátky.

Alain Delon se na plátnech objevil poprvé v roce 1957. Ve svých dvaadvaceti letech si zahrál ve filmu Když se do toho zaplete žena.

Následovaly nezapomenutelné snímky Borsalino, Pan Klein či Tři muži na zabití. Delon se stal hereckou ikonou a mužským sexsymbolem druhé poloviny dvacátého století.

Delon se naposledy objevil ve filmu v roce 2008, když si ve snímku Asterix a olympijské hry zahrál Julia Caesara.

Reklama

Související témata:
Delon

Doporučované