Hlavní obsah

Vitaminy hledejte v potravinách, a ne v tabletkách, radí lékařka

Bez vitamínů nás chřipka dostane.Video: Lucie Šmídová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Každý rok touto dobou stoupá počet nemocných chřipkou natolik, že lékaři vyhlásí chřipkovou epidemii. Právě teď jsme podle posledních dat na prahu další chřipkové epidemie. Dá se chránit pomocí běžných, komerčně dostupných vitamínů, nebo je to zbytečná investice?

Článek

O imunitu se připravujeme sami špatným životním stylem. Ti, kterých se to týká, vědí, že se například špatně stravují, a proto se snaží tento nedostatek nahradit vitamíny v tabletkách. „Rozhodně to nepomůže. Vitamín C je rozpustný ve vodě. I když dodáme tělu ohromnou dávku, vezme si jen málo a zbytek vyloučí. Lidem náchylným k onemocnění chybí dostatek pohybu venku a v jejich jídelníčku jen málokdy najdeme ovoce a zeleninu,“ varuje lékařka Ústavu lékařské chemie a klinické biochemie 2. LF UK a FN Motol Jana Čepová.

Správnou volbou potravin se lze vyhnout i budoucí osteoporóze. Jaké potraviny to jsou a na co se zaměřit, prozrazuje lékařka Jana Čepová v úvodním videu. Jde o rozhovor z pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:
Vitaminy

Doporučované