Hlavní obsah

Vizážista hvězd Pavel Kortan: Ženy by neměly zapomínat na přirozenost

Rozhovor s Pavlem Kortanem.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Pavel Kortan je vizážistou už více než deset let. Líčí „obyčejné” ženy i známé tváře a v pořadu Slavní poradil, na co by si měla dávat pozor každá žena.

Článek

Za nejhorší vizážista označil to, když se dámy drží starých trendů. Stejně jako se mění účesy a oblečení, ani v líčení by ženy neměly zaostávat. „Nedávno jsem měl klientku, která se stále líčila jako Iveta Bartošová, když začínala. Ale perleťová rtěnka už dávno vyšla z módy,” říká Kortan. S úsměvem tak vysvětlil, že je dobré sledovat, jak se líčení proměňuje, a pokud si dámy nejsou jisté, můžou se alespoň občas svěřit do rukou odborníkovi, který by jim měl poradit.

Mohlo by se zdát, že profesionální deformace vizážistovi velí sledovat, jak se dámy kolem něj líčí. On však přiznal, že poslední dobou ho daleko víc zaujmou ženy, které nechají vyniknout svoji přirozenou krásu a s líčením to nepřehánějí. To je prý totiž další nešvar dnešní doby. Přesto oceňuje, že se líčení v Česku posouvá vpřed a zřejmě i díky sledování různých tutoriálů se umí vkusně nalíčit stále více dívek a žen.

Jak Kortan ohodnotil proměnu čtenářky Aleny? Na to se podívejte ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované