Hlavní obsah

Vladimír Dlouhý bude znovu prezidentem Hospodářské komory

Staronový prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Reklama

Delegáti Hospodářské komory ČR zvolili dnes za svého prezidenta na další tříleté období Vladimíra Dlouhého. V čele komory stojí už šest let.

Článek

Dlouhý dostal 171 hlasů, jeho protikandidát, dosavadní viceprezident komory Bořivoj Minář, jich obdržel 80. Před sněmem Dlouhý řekl, že chce ve své funkci bojovat za zlepšení podnikatelského prostředí. Uvedl také, že ztratil důvěru ve své viceprezidenty Mináře a Irenu Bartoňovou Pálkovou.

Vladimír Dlouhý

  • Český ekonom a politik, bývalý místopředseda ODA. V současnosti předseda Hospodářské komory ČR.
  • V letech 1977 až 1983 přednášel na VŠE, v roce 1984 byl zakládajícím členem Kabinetu prognóz ČSAV, který se později přeměnil na Prognostický ústav.
  • V letech 1989 až 1992 byl ministrem hospodářství ČSFR, v letech 1992 až 1997 ministrem průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause.
  • Nyní působí v soukromé sféře a věnuje se poradenské a pedagogické činnosti.

Zdroj: Wikipedia

Dlouhý byl nominován zástupci okresních komor a společenstev. Delegáti vyberou také další členy představenstva a dozorčí rady. Hospodářská komora ČR je největším zástupcem podnikatelů, sdružuje přes 16 000 členů organizovaných ve 124 svazech, asociacích, klastrech a řemeslných ceších. Podnikatelům je k dispozici v 73 městech po celé ČR.

Reklama

Doporučované