Hlavní obsah

Vodafone jedná o strategické spolupráci s ČEZ

Ilustrační foto.

Reklama

ČEZ jedná o koupi mobilního operátora Vodafone. Do konce letošního léta by mělo být ohledně strategické spolupráce jasno.

Článek

Mobilní operátor Vodafone jedná s energetickou skupinou ČEZ o možnostech strategické spolupráce. Jednání začala již před loňskou aukcí kmitočtů pro sítě 5G. ČTK to řekl mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec. Informaci o jednáních přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Hospodářské noviny napsaly, že ČEZ jedná o koupi Vodafonu a jasno by mělo být do léta. „Hospodářským novinám jsme potvrdili, že už od období před 5G aukcí probíhají se společností ČEZ jednání o různých možnostech strategické spolupráce. Nepotvrdili jsme ale, že jde rovnou o prodej celé společnosti Vodafone,“ řekl ČTK Luštinec.

Polostátní ČEZ loni zvažoval zásadnější vstup do telekomunikačního sektoru prostřednictvím účasti v aukci kmitočtů pro sítě 5G. Nakonec se do tendru nepřihlásil. Firma provozuje virtuálního operátora Mobil od ČEZ, který využívá infrastrukturu O2. V současnosti má kolem 125 000 zákazníků. Vedle toho energetická skupina dlouhodobě investuje i do internetových optických sítí.

Vodafone loni v aukci potřebné frekvence vydražil. V současnosti má operátor okolo čtyř milionů zákazníků a ve fiskálním roce končícím loni v březnu vydělal 1,46 miliardy korun. Součástí Vodafonu je i největší tuzemská kabelová síť UPC. Vodafone ČR je od roku 2005 součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group.

Reklama

Doporučované