Hlavní obsah

Poznej Karla. Miliardář Janeček rozjíždí další fázi kampaně na Hrad

Foto: Adam Hříbal

Miliardář Karel Janeček v neděli rozjede další fázi kampaně.

Reklama

Od ledna o něm nebylo moc slyšet a zdálo se, jestli se nechystá vzdát kandidaturu. Nyní Karel Janeček opět opanoval veřejný prostor a v neděli chce představit další fázi své prezidentské kampaně. Kolik už má hlasů, říct odmítá.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Záběr zezadu na polonahého muže, který dělá stojku na břehu rybníka. Stejný muž zády k publiku jede na jednokolce, předvádí svaly a boxerské rukavice nebo padák. Plakáty s nápisem „Poznej Karla“ se v minulých dnech začaly objevovat po celé republice.

I ze záběrů zezadu je patrné, že na fotografiích je kandidát na prezidenta, miliardář Karel Janeček. Ten oznámil záměr kandidovat na Hrad letos v lednu s velkolepou kampaní Tohle jsme my. Od té doby o něm prakticky ale nebylo slyšet.

„Poznej Karla“ je první ze tří fází kampaně, kterou nyní jeho tým hodlá rozjet. Dalšími fázemi by mělo být „potkej Karla“ a poté „zvol Karla“, které už budou zahrnovat i setkávání s voliči.

Zatímco při oznámení své prezidentské kampaně stál kandidát Karel Janeček na billboardech mezi „obyčejnými lidmi“ s heslem Tohle jsme my, horkou část kampaně už chce soustředit jen na svoji osobu.

Další detaily zatím nechce mediální tým Karla Janečka prozradit – na neděli 3. července se chystá představení kampaně pro novináře. Odehraje se v Karlových Varech, kde v té době probíhá mezinárodní filmový festival.

Tým se ale chce zaměřit zejména na zlepšení mediálního obrazu Janečka, který je údajně ovlivněn zprávami v bulvárních magazínech.

Foto: Martina Machová, Seznam Zprávy

Kampaň Karla Janečka v pražském metru.

Tajné je zatím i to, kolik podpisů se Janečkovi už podařilo posbírat. Jako občanský kandidát potřebuje 50 tisíc ověřených podpisů. Dosažení této mety zatím potvrdil „betonový král“ Tomáš Březina a Jiří Kotáb, jenž chce být prvním handicapovaným prezidentem.

„Děkujeme za vaše otázky, moc si vážíme vašeho zájmu, avšak na tyto dotazy s ohledem na blížící se představení kampaně v Karlových Varech nemůžeme takto s předstihem odpovědět,“ uvedla Janečkova nová tisková mluvčí Nikol Klevcovová.

Karel Janeček je matematik a podnikatel, který zbohatl na obchodování s finančními deriváty. Janeček se už v lednu prezentoval jako kandidát, který v kampani bude hovořit o každodenních problémech „obyčejných lidí“, především v mimopražských regionech.

Zatím ale, na rozdíl od některých jiných kandidátů, na mnoho akcí mezi voliče v regionech nevyrazil.

První kolo prezidentských voleb se bude konat 13. a 14. ledna příštího roku, určil v pondělí šéf Senátu Miloš Vystrčil. Od 1. července začne běžet lhůta, v níž kandidáti musí sčítat peníze vynaložené na kampaň. Částka před prvním kolem nesmí přesáhnout 40 milionů korun.

Reklama

Doporučované