Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět 4. října

Vše, co potřebujete vědět večer 4. října 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

Rozloučení s Karlem Gottem

Praha vypovídá smlouvu

Praha vypoví sesterskou smlouvu s čínským Pekingem. Vede ji k tomu neochota čínské strany vyškrtnout pasáž o uznání jednotné Číny Prahou. Oznámil to primátor Zdeněk Hřib. Jednat o tom budou v pondělí na svém zasedání pražští radní. Poslední slovo pak padne na jednání zastupitelstva 17. října. Smlouvu s Pekingem schválila Praha pod vedením někdejší primátorky Adriany Krnáčové. Čína zatím na postup české metropole reagovala tak, že ruší domluvená vystoupení pražských souborů.

Tresty pro sázkařskou mafii

Deset fotbalistů a jeden rozhodčí – podle obžaloby sázkařská mafie, která před šesti lety ovlivňovala výsledky desítek zápasů třetí nejvyšší tuzemské fotbalové ligy, poháru a juniorské ligy. Od soudu dostali podmínky a peněžitý trest za to, že spolupracovali se sázkařskými firmami, které jim například určovaly, kolik gólů má v tom kterém zápase padnout. Do studia nám o tomto tématu přišel popovídat sportovní šéfreportér TV Seznam Luděk Mádl.

Správní řízení se Smartwings

Úřad pro civilní letectví zahájil správní řízení kvůli srpnovému letu společnosti Smartwings s porouchaným motorem. Bez dalších podrobností to ČTK sdělil mluvčí dopravce. Úřad začal srpnový let z řeckého ostrova Samos do Prahy detailně vyšetřovat po incidentu, kdy letounu společnosti Smartwings přestal krátce po vzletu fungovat levý motor. Místo aby posádka nouzově přistála, rozhodla se let dokončit. Na palubě tehdy cestovalo 170 lidí.

Komu platit jízdné?

Rozpaky na železnici. Cestující v některých krajích se při nákupu regionálních jízdenek musejí obejít bez Českých drah. Změny začnou platit od nového roku. Třeba na jižní Moravě se prodraží jízdy větším skupinám. Odboráři bojují o zachování zvýhodněných režijek.

Zákaz maskovaných demonstrantů

NHL v Praze

Hokejoví fanoušci se připravují na dnešní večer. Do pražské O2 areny se totiž vrací kanadsko-americká NHL. A utkají se týmy Filadelfie a Chicaga.

Slavíme narozeniny!

Seznam Zprávy slaví 3 roky. A Pavel Cyprich byl tehdy u toho – podívejte se, jak jsme začínali.

Reklama

Související témata:

Doporučované