Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 2. července

Večerní zprávy 2. 7. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:11 Zneužívání v církvi

Jedna z obětí sexuálního násilí v církvi zvažuje, že podá trestní oznámení na kardinála Dominika Duku. Ten podle oběti i přes varování v roce 1994 nezabránil dalším případům sexuálního zneužívání ze strany duchovního. A muže, který je dnes už po smrti, tehdy doporučil k vysvěcení na kněze.

04:06 Schůzka v Lánech odložena

Česká republika na hraně ústavní krize a předčasných voleb. To je stav, který se budou vzájemnou diskuzí na zámku v Lánech dnes večer snažit odvrátit prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš a předseda ČSSD Jan Hamáček.

04:40 Třetí den hádek o EU

Premiéři a prezidenti osmadvacítky pomalu přicházejí s možným rozvržením sil v klíčových institucích Evropské unie – po třech dnech společných jednání a hodinách zákulisních vyjednávání diplomatů. Situaci sleduje zahraniční redaktorka Eliška Kolomazníková.

09:09 Smrt na palubě ruské ponorky

09:47 Komplikace na D1

Stačily dva pracovní dny při opravách Mostu Vysočina u Velkého Meziříčí a řidičům se vrátily vzpomínky na zimu. Na 140. kilometru dálnice D1 ve směru do Brna se srazilo osm aut. A lidé čekali v kolonách několik hodin.

11:34 Přesun protidrogové problematiky

Premiér Andrej Babiš versus poskytovatelé služeb, kteří nabízejí pomoc závislým. Spor vznikl poté, co předseda vlády přišel s nápadem přesunout protidrogovou politiku z Úřadu vlády na ministerstvo zdravotnictví. Ten samý návrh přitom ještě před rokem zamítl s tím, že by to mohlo boj proti drogám oslabit.

14:47 Pátý den karlovarského festivalu

Pátý den filmového festivalu. Hlavní hvězdy už z lázeňského města odjely. Festival ale zdaleka nekončí, každý den čekají návštěvníky premiéry. Dnes mimo jiné nový díl Spider-Mana, který se natáčel i v České republice. Přímo z Karlových Varů se hlásí Eva Soukeníková.

Reklama

Doporučované