Hlavní obsah

Všichni Korejci začínají na short tracku, můžou být nebezpeční, varuje hokejista Nedvěd

Jaroslav Nedvěd o hokeji v Jižní Koreji.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Už ve čtvrtek začíná pro českou reprezentaci hokejový turnaj pod pěti kruhy. Vstoupí do něj zápasem s Jižní Koreou a právě v zemi hostitele olympiády odehrál dvě sezony bývalý obránce Jaroslav Nedvěd.

Článek

Když v roce 2005 odcházel do Jižní Koreje, bylo mu šestatřicet let. „Ve dvaceti bych tam určitě nešel. Přišla nabídka, tak jsem si řekl, že bude fajn si o dva roky prodloužit kariéru,“ říká s odstupem času řízný obránce, který svou kariéru spojil především s pražskou Spartou, s níž získal dva mistrovské tituly.

A jací jsou Korejci hokejisté? „Parádní bruslaři, nebezpeční hráči. Všichni začínají na short tracku, takže jsou rychlí. Až pak některým nejde úplně dobře vybírat zatáčky, tak dostanou do ruky hokejku,“ říká.

V olympijském týmu Jižní Koreje najdeme hned šest hráčů původem z Kanady a jednoho bývalého Američana. Sedmička zámořských hokejistů výrazně zvyšuje výškový průměr týmu, který je o čtyři centimetry nižší než průměr českého týmu.

Právě výška a drobnější postavy mohou být tím, co Korejce může v hokeji limitovat. I když jsou skvělí bruslaři, podle slov Jaroslava Nedvěda by domácí tým neměl způsobit Čechům na úvod větší potíže. Ty prý přijdou až v pozdějších zápasech.

Reklama

Doporučované