Hlavní obsah

Výbuch ve Stockholmu zabil člověka. O terorismus by podle policie jít nemělo

Před stanicí metra ve švédském Stockholmu vybuchla nálož. Jeden muž zemřelVideo: AP

 

Reklama

Šedesátiletý muž zemřel při výbuchu u stanice metra na jihu švédského hlavního města Stockholm. Podle švédské policie nešlo o teroristický útok.

Článek

Jeden muž zemřel a další žena byla zraněna při explozi před stanicí metra ve švédském Stockholmu. Šedesátiletý muž zvedl ze země předmět, který mu následně explodoval v ruce. Podle informací deníku Aftonbladet mu v ruce explodoval ruční granát. Ten mu způsobil vážná zranění, kterým muž po převozu do nemocnice podlehl.

Pětačtyřicetiletá žena, kterou výbuch poranil v obličeji a na nohou, by měla být mimo ohrožení života.

Podle švédských deníků Aftonbladet a Expressen byl příčinou výbuchu ruční granát, který ležel na zemi před stanicí Vårby Gård. Mluvčí stockholmské policie Sven-Erik Olsson tuto informaci označil za spekulaci a dodal, že experti nyní předmět zkoumají.

Policie stanici Vårby Gård a její nejbližší okolí uzavřela, aby se ujistila, že se někde nenacházejí nějaká další výbušná zařízení.

Stockholm se dějištěm teroristického útoku stal loni v dubnu, kdy muž původem z Uzbekistánu vjel nákladním autem do davu lidí na rušné nákupní třídě. Zemřelo pět lidí, dalších 15 utrpělo zranění.

Reklama

Doporučované