Hlavní obsah

Výhled na vlaky a krabice marcipánu. Pracovna šéfky EY Magdaleny Souček

Česko se vrací do kanceláří. Kde pracuje vedoucí partnerka poradenské společnosti EY Magdalena Souček?Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

I během pandemie pracovala ze své kanceláře. Sama ale říká, že o kancelář jako takovou nejde. Důležitější jsou pro ni lidé, tým. Kde pracuje Magdalena Souček, jedna z nejvýznamnějších žen tuzemského byznysu?

Článek

Do sedmého patra kancelářského komplexu Florentinum dopadá denní světlo ze všech stran. Rohová prosklená kancelář patří Magdaleně Souček, ženě, která je už od roku 2008 vedoucí partnerkou poradenské společnosti EY v Česku a také ženě, která do firmy docházela i během pandemie.

„Je pravda, že nás covid posunul do digitálního světa velmi rychle, nicméně naše kanceláře nikdy úplně zavřené nebyly,“ popisuje Magdalena Souček dobu pandemických uzávěr.

„Lidé sice pracovali z domova, ale část zůstávala ve firmě, docházeli do kanceláří, takže i já jsem každý den chodila do práce, samozřejmě za dodržení všech hygienických podmínek. Jsem z definice extrovert, to znamená, že potřebuji mít kolem sebe lidi. To znamená tým, na který jsem velmi pyšná, bez kterého bych to nezvládala, tady byl, a to mně velmi pomáhalo, a myslím, že i firmě jako takové,“ vysvětlila pro SZ Byznys.

Od svého pracovního stolu vidí Magdalena Souček na okolní čtvrti Karlín, Žižkov, pražskou magistrálu i Hlavní nádraží. Přímo na dosah ruky má tři roky starý kalendář. „Je to sice kalendář z roku 2018, ale je to dárek od mojí dcery k Vánocům a jsou to fotky z našeho pochodu po Patagonii.“

Magdalena Souček listuje kalendářem a nad některými fotografiemi z cesty se usmívá. „Nejsem zrovna velký sportovec ani velký chodec, takže jsem fakt trénovala, abych to s ní zvládla a byla to pro mě docela výzva.“

Na úzké stěně mezi okny visí netradiční obraz složený z několika novoročenek od výtvarníka Jana Kubíčka. Na skříňce pak kromě dokumentů a knih leží papírová krabice převázaná mašlí. „V té je marcipán, což je jediná sladkost, kterou jím, možná ještě občas gumové medvídky, a patří to ke mně a patří do této kanceláře, občas sem lidé zajdou a vezmou si také,“ říká.

V české pobočce EY se připravují na podzim, i když zatím nikdo netuší, jak se bude covidová situace vyvíjet.

„Všichni už asi tušíme, že bude nový normál, že se ke starému způsobu práce nevrátíme a bude to jistě poměrně individuální. Z našich průzkumů víme, že zaměstnanci by šli do práce nejraději dva až tři dny v týdnu a zbytek by raději pracovali z domova,“ uzavírá Magdalena Souček z EY pro Seznam Zprávy.

Magdalena Souček

Od roku 2008 je vedoucí partnerkou EY Česká republika. K jejím klientům patří společnosti zejména z odvětví výroby, spotřebního zboží, stavebnictví a farmaceutického průmyslu.

Po prvním ročníku studia medicíny emigrovala z Československa. Deset let žila v zahraničí, kde vystudovala ekonomii. Pracovala v Bostonu ve společnosti Arthur Andersen.

V listopadu 1990 se vrátila a založila první pobočku Arthur Andersen v Praze.

EY působí ve více než 150 zemích světa. Věnuje se odborným poradenským službám v oblasti auditu, daní, transakčního a podnikového poradenství.

Tuzemská pobočka má 1200 zaměstnanců s kancelářemi v Praze, Brně a Ostravě.

Celý rozhovor s Magdalenou Souček najdete ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované