Hlavní obsah

Stůl mezi ostatními a slon pro štěstí. Kde pracuje viceprezidentka Vodafone

Česko se zvolna vrací do kanceláří. Rozhovor s Veronikou Brázdilovou, viceprezidentkou Vodafone.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Od června řídí divizi Vodafone Business a tým více než 350 lidí, vlastní kancelář ale Veronika Brázdilová, viceprezidentka společnosti, v centrále v pražských Stodůlkách nemá.

Článek

„Moje první kroky vedou k mému pracovnímu stolu a jak vidíte, tak je součástí open space kanceláří. Takže vám rovnou odpovím na otázku, jestli mám svoji vlastní kancelář. Nemám,“ říká s úsměvem jedna ze dvou nejvýše postavených žen v tuzemském mobilním operátoru Vodafone Veronika Brázdilová.

Bere to jako výhodu, hlavně proto, že je díky tomu blízko svému týmu. „Své místo můžu v klidu nazvat osobní nabíječkou, protože ta energie je tady prostě cítit a myslím si, že to je velmi důležité pro každého manažera, aby věděl, v jakém módu se jeho tým a jeho kolegové nacházejí,“ říká Veronika Brázdilová pro SZ Byznys.

Jednou věcí se ale její jinak jednoduchý pracovní stůl liší. V rohu stojí soška černého slona, talisman pro štěstí.

„Tento slon v mé kariéře, ač se to nezdá, hraje strašně důležitou roli. Dostala jsem ho od kolegů v mém prvním zaměstnání v Eurotelu, když jsem nastupovala na svoji první manažerskou pozici,“ vypráví Veronika Brázdilová a sošku bere do rukou. „Jak vidíte, ten slon se mnou má už i něco odžito, protože ty pozice nebyly vždy jednoduché a ta práce nebyla zalitá růžovou barvou. A tak i on se mnou má nějaký šrám a ztratil svůj kel, ale pevně doufám, že spolu ještě nějaké to dobrodružství zažijeme.“

Dva dny v kanceláři, tři dny homeoffice

Lidé ve Vodafone se začínají vracet do kanceláří. Zatím zvolna: práce na dálku, z domácích pracoven a online, stále převažuje.

Z průzkumu vyplynulo, že naši zaměstnanci zhruba tři dny preferují pracovat z domu a dva dny z kanceláří.
Veronika Brázdilová, viceprezidentka Vodafone

„Zeptali jsme se našich zaměstnanců, co preferují, jestli práci z domu a nebo z kanceláře. A z průzkumu vyplynulo, že zhruba tři dny preferují pracovat z domu a dva dny z kanceláří,“ vysvětluje viceprezidentka firmy.

Prakticky by to mělo vypadat tak, že v kanceláři se budou probírat nové projekty a kreativně přemýšlet, naopak rutinní záležitosti, emaily nebo administrativa se může odehrávat v domácích pracovnách. „Snažíme se prostředí ve firmě přizpůsobit tomu, aby kanceláře opravdu motivovaly lidi ke kreativnímu myšlení, ke společným coworkingovým aktivitám, k brainstormingu, prostředí je pro nás velmi důležité,“ popisuje Veronika Brázdilová.

Další relaxační zóny v centrále právě budují. Poslouží také jako místo pro týmová setkávání a kreativní práci.

Čtvrtky osobně

Veronika Brázdilová má k dispozici vlastní zasedací místnost – nejen pro schůzky online, ale třeba i pro chvíle, kdy potřebuje pracovat s užší skupinou lidí nebo se o samotě koncentrovat. Jak sama říká, větší osobní kontakt s kolegy jí po měsících pandemie už chybí.

„Se senior manažery máme takovou dohodu, že naše čtvrteční porady budeme dělat tady, v našich kancelářích a budou osobně, abychom měli každý týden spolu nějaký osobní kontakt a abychom se pomaličku začali vracet a spolupracovat,“ říká Veronika Brázdilová.

Veronika Brázdilová

Viceprezidentka pro firemní zákazníky, řídí divizi Vodafone Business.

Jedna ze dvou nejvýše postavených žen ve společnosti Vodafone Czech Republic.

V letech 2014–2020 byla generální ředitelkou Xeroxu pro trhy v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Kariéru začínala jako obchodní zástupkyně v Eurotelu, řídila také IT společnost SGS a byla obchodní ředitelkou v Telefónica O2 Czech Republic.

Několik let se věnuje mentoringu, podporuje řadu charitativních projektů.

Celý rozhovor s Veronikou Brázdilovou si můžete pustit ve videu výše.

Reklama

Doporučované