Hlavní obsah

Šéfuje pojišťovně a má ráda auta. V kanceláři jí visí závodnická ikona

Česko se vrací do kanceláří. Jaká atmosféra vládne v pojišťovně D.A.S., kterou už 26 let řídí Jitka Chizzola.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Úsměv slavné automobilové závodnice Elišky Junkové a stále otevřené dveře. Jak vypadá kancelář generální ředitelky pojišťovny D.A.S. Jitky Chizzola?

Článek

Je to jedna z prvních věcí, která upoutá ve světlé místnosti s velkými okny pozornost. Velká černobílá fotografie závodnice Elišky Junkové, ženy, která na závodech dokázala držet krok s těmi nejrychlejšími. V době pořízení snímku už dámy v letech, nicméně stále za volantem.

Jitka Chizzola, ředitelka pojišťovny D.A.S Rechtsschutz AG v Česku, vypráví, že si snímek během pár sekund vybrala na charitativní aukci České asociace pojišťoven.

„Je a byl to pro mě velký vzor, žena, která dosáhla neskutečných věcí. Navíc i mým koníčkem byla a jsou auta,“ vypráví Jitka Chizzola o tom, jak se obraz dostal právě do její kanceláře v sídle pojišťovny v pražské Michli.

„Pokaždé, když se na ni podívám, tak mám dobrou náladu,“ říká s úsměvem k portrétu, jenž vidí, když zvedne oči od pracovního stolu.

Kanceláře pojišťovny od května znovu ožily lidmi. Ve firmě však možnost práce z domova zavedli několik let před tím, než přišla pandemie. Teď se k původnímu modelu vrací a pro zaměstnance to znamená tři dny v práci a dva dny možného home office.

„Pro nás home office nebyl žádnou novinkou. Protože máme hodně žen (aktuálně ve společnosti pracuje 100 žen a 41 mužů - pozn. red.), a já jsem podporovatel takového toho velmi lidského přístupu a vedení lidí, s tím, že když něco dáváte, tak i potom dostáváte,“ vysvětluje Jitka Chizzola v rozhovoru pro SZ Byznys.

I během pandemie se byznysu dařilo

Firmě se i v době pandemie velmi dařilo. Za rok 2020 zaznamenali více než desetiprocentní růst a podobně vypadají i letošní průběžná čísla.

„Bála jsem se roku 2021, bylo tam mnoho neznámého, ale stále jsme více než deset procent nad plánem. Hodně jsme ale také obchodníky cvičili, aby pracovali online, scházeli se na dálku s klienty. Pandemie ukázala, že vše, co jsme vložili do digitalizace, tak se nám teď vrátilo.“

Jitka Chizzola ukazuje bílé srdce poseté odznáčky s logem D.A.S. Dostala jej od zaměstnanců při jedné z oslav výročí firmy.

„Každý zaměstnanec si ho tam píchl za sebe, to mě velmi dojalo a srdce má čestné místo v mé pracovně,“ vypráví žena, jejíž dveře jsou jen málokdy zavřené. „Každému zaměstnanci vždy říkám, kdykoli přijďte. U nás to není tak, že když někdo potřebuje za ředitelem, tak si musí dát 14 dnů dopředu termín,“ říká s úsměvem.

Jitka Chizzola

  • generální ředitelka české pobočky D.A.S. Rechtsschutz AG
  • pobočku vybudovala před 26 lety po návratu z Rakouska zpět do Česka
  • pojišťovna zahájila provoz 1. 2. 1995 s osmi zaměstnanci a šesti obchodními zástupci, nyní má 141 zaměstnanců a stovku obchodních zástupců
  • má 12 poboček v Česku, skupina působí na všech kontinentech

Celý rozhovor s Jitkou Chizzola si můžete pustit ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:
D.A.S. Rechtsschutz AG
Jitka Chizzola

Doporučované