Hlavní obsah

Výletní loď letos na řece Moravě v Olomouci nabídne delší trasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový plavební úsek po řece Moravě z Olomouce směrem na Kožušany nabídne v už zahájené letní sezoně obyvatelům města a turistům provozovatel výletních lodí Šimon Pelikán.

Článek

„Nový úsek povede až ke Kožušanskému jezu,“ řekl dnes ČTK.

Nová plavební trasa podle Pelikána zabere zhruba dvě hodiny, přičemž vede do původních meandrů řeky Moravy, hnízdišť ledňáčků a bobrů. V nabídce Plaveb Olomouc zůstane i nynější kratší trasa, která vede stejným směrem.

„V letošním roce reagujeme na nepříznivou situaci způsobenou pandemií koronaviru, jejíž dopady jsou veliké a nevyhnuly se ani nám. Nicméně vzhledem k tomu, že více Čechů bude prázdniny trávit doma, věřím, že naši novou trasu uvítají,“ uvedl Pelikán.

Pelikán letos bude v Olomouci provozovat loď Marie Terezie i plavidlo OLOLOĎ Kordulka, která se vrátí z Přerova. OLOLOĎ Kordulka čeká renovace, uvedl Pelikán.

Na výletních lodích v Olomouci jsou organizovány i svatby, letos budou moci lidé uspořádat svatební hostinu v přístavišti na okraji Olomouce. „Reagujeme tak na poptávku. Lidé museli místa svých svateb zrušit a hledají nové možnosti,“ řekl Pelikán.

Poptávka po výletních plavbách podle Pelikána roste, přičemž mezi klienty přibývá zahraničních turistů. Výletní loď často slouží i pro soukromé akce, jako jsou rodinné oslavy či firemní večírky.

Pelikán v Olomouci provozuje také netradiční turistické vozy Ološlap, které jsou poháněny silou lidských nohou. Podrobnosti k jejich provozu zveřejní v červnu.

Reklama

Doporučované