Hlavní obsah

Vyškované si mohou prohlédnout nové záměry na obnovu města

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V sále Muzea Vyškovska mohou lidé na nové výstavě Proměny Vyškova zhlédnout investiční záměry města. K vidění je například plán na obnovu Nového zámku nebo řešení úprav Nádražní ulice.

Článek

Výstava se koná každoročně už 28. sezonu, otevřena bude do 27. června.

Studie projektantů a architektů ukazují, jak se město vyvíjí a proměňuje. „Letos si může veřejnost prohlédnout především plán na obnovu Nového zámku, řešení úprav Nádražní ulice, modernizaci kina Sokolský dům nebo třeba zpevnění polní cesty ve směru na Pustiměř,“ uvedl městský architekt Zdeněk Pospíšil.

Plánované a uskutečněné úpravy městského prostoru doplňují práce mladých tvůrců, kteří na objednávku města každoročně zpracují své vize daného místa. Letos se zaměřili především na prostor tržnice na náměstí Obránců míru nebo na využití areálu bývalého pivovaru. „Studentské návrhy jsou pro nás inspirací a už několikrát byly rozpracovány do projektů, které se realizovaly,“ uvedl Pospíšil.

Výstavu připravil odbor územního plánování a rozvoje Městského úřadu Vyškov. „Koronavirus a všechna omezení mnoho měsíců zasahovaly do chodu měst, firem, do lidských životů, bořily naše pracovní i osobní návyky. Také ve Vyškově jsme museli utlumit mnohé naše plány a vize, pevně věřím, že se k mnohým záměrům můžeme pomalu vracet,“ uvedl starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).

lip rot

Reklama

Související témata:

Doporučované