Hlavní obsah

Vyškovský akvapark bude mít novou vířivku, přibude Kneippův chodník

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Ve vnitřních prostorách vyškovského akvaparku bude po dvaceti letech nová vířivá vana, původní už dosluhovala. Přibude i novinka v podobě takzvaného Kneippova chodníku.

Článek

Radnice to uvedla v tiskové zprávě na svém webu. Kneippův chodník využívá střídání studené a teplé vody, ze zhruba dvanáctistupňového chladu se jde do asi čtyřicetistupňové teploty a zase zase zpět. Od procedury mohou návštěvníci bazénu očekávat zlepšení prokrvení nohou a celkově metabolismu a krevního oběhu. „Chodník naráz uspokojí až šest návštěvníků. Spočívá v procházení se nádržemi s teplou a studenou vodou. Oblázky na dně masírují chodidla, střídavé koupele zlepšují prokrvení ve všech oblastech těla,“ uvedl ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Nová atrakce doplní prostor u vířivé vany, která je v provozu od roku 2001. Výměna vany se chystá zejména proto, že chlorovaná voda postupem času chemicky reagovala s materiálem vany, což způsobovalo problémy. „Při takzvané osmóze se objevovalo uštipování malých kousků laminátu a vznikala tak nebezpečná ostrá místa. To kladlo zvýšené nároky jak na dohled, tak i na následné servisní opravy,“ uvedl Hastík.

Na základě postupu osmózy pracovníci bazénu vanu kvůli zajištění bezpečnosti návštěvníků odstavili z provozu. „Dalšími problémy byly popraskané rozvody a silně protékající filtrační okruh. Vzhledem k nutným bouracím zásahům při výměně vany prostor doplníme právě ještě o Kneippův chodník, což celý prostor udělá přitažlivějším,“ uvedl místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Nová vana o průměru přes tři metry zdvojnásobí kapacitu návštěvníků na deset. Předpokládané náklady na obě novinky jsou 2,4 milionu korun, hotovo bude ještě letos.

Akvapark byl otevřený v červenci 2001, vznikl přestavbou z původního krytého bazénu, který byl postavený zhruba před 40 lety v takzvané akci Z. V 90. letech byl areál v havarijním stavu a hrozilo jeho uzavření. Akvapark byl jedním z prvních zařízení svého druhu na jižní Moravě. Ročně jej obvykle navštíví kolem 250.000 lidí.

Reklama

Doporučované