Hlavní obsah

Vysokomýtský klub zabydlel kulturu v on-line prostředí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Vysokomýtský M-klub v době koronavirové pandemie všechny své aktivity přesunul do on-line prostředí. Vyrábí nové pořady, koncerty na přání pro seniory, rozhovory s místními osobnostmi a přenáší živá vystoupení regionálních kapel.

Článek

„Navázali jsme kontakt s místními a okolními domovy pro seniory, pro které chystáme koncert na míru. Klienti domovů si sami vybrali skladby a tak vznikl originální jukebox pro seniory,“ řekla Klára Ondrušková z organizace.

Klub teď také pracuje s lektorkou na nahrávání tanečních choreografií španělského stylu i dalších. Zatančit si lidé podle návodu mohou doma. Dětem na youtube kanálu pouští v neděli pohádky.

Klub pokračuje v natáčení pořadu Na pódiu, kam si pořadatelé zvou vysokomýtské umělce a osobnosti. Další novinkou jsou live stream koncerty. Klub podporuje regionální kapely. V M-klubu se představila skupina The Excite, další bude Trigonum Mortis, obě jsou z Vysokého Mýta. Na programu je kapela The Deep Six z Hradce Králové, Drymča a Petr z Litomyšle a Dukla Vozovna z Pardubic.

„V dubnu plánujeme koncert skupin W.A.F., Corpulent Provocateur a Citizen37. Fanoušci pak mohou během i po skončení koncertu poslat libovolný příspěvek, kterým danou kapelu podpoří,“ řekl vedoucí M-klubu Vojtěch Sedláček.

Reklama

Doporučované