Hlavní obsah

Vytrvalé sněžení zkomplikovalo dopravu. Chce to zvýšenou opatrnost

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Silnice v krajích jsou sjízdné. Kvůli nočnímu sněžení ale jen se zvýšenou opatrností.

Článek

Silničáři po celé republice se vyrovnávají s vydatným nočním sněžením. Silnice jsou většinou sjízdné. Ovšem jen se zvýšenou opatrností.

Například na silnicích Vysočiny leží nová vrstva sněhu a na některých místech ještě stále sněží. Krajská správa a údržba silnic má v terénu sypače na všech 114 okruzích. Na solených úsecích je sníh rozbředlý. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Podle mluvčí hasičů Petry Musilové zaměstnávají hasiče od středečního večera stromy popadané přes silnice.

Podobně vypadá situace na Liberecku. Rozbředlý sníh leží i na silnicích prvních tříd v horských oblastech Jablonecka a Semilska. Opatrní by měli být motoristé i na čtyřproudé silnici 35 z Liberce na Turnov, silničáři varují před možnou námrazou.

Silnice v Jihomoravském kraji jsou většinou mokré po chemickém ošetření a silničáři řidiče vybízejí ke zvýšené opatrnosti. Silné středeční sněžení sice v noci na dnešek ustalo, bylo ale větrno a například v Brně musely znovu vyjet všechny posypové vozy. Vyplývá to z informací na stránkách Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Silnice na Vsetínsku, především ve vyšších polohách, pokrývá po nočním sněžení vrstva nového sněhu. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vozovky v ostatních částech Zlínského kraje, tedy na Kroměřížsku, Zlínsku a Uherskohradišťsku, jsou většinou holé a mokré.

Reklama

Doporučované