Hlavní obsah

YouTube potrestal Logana Paula za video s oběšencem. Youtuber přijde o část svých výdělků a některé projekty

Za video s tělem oběšence přijde americký youtuber o peníze a roli v seriálu.

 

Reklama

Server YouTube přerušil část obchodních vztahů s americkým youtuberem Loganem Paulem. Reaguje tak na jeho kontrovezní video, ve kterém se natáčel vedle těla oběšence. Pro Paula to znamená méně peněz z reklam.

Článek

Po více než týdenním mlčení přišel server YouTube s vyjádřením k videu amerického youtubera Logana Paula. Společnost v reakci na video s tělem oběšence dvaadvacetiletému Paulovi omezila možnost vydělávat prostřednictvím jeho tvorby peníze. Odstranila ho totiž ze seznamu pro reklamu preferovaných kanálů. Tento seznam umožňuje nejbohatším značkám uveřejňovat reklamu na kanály, které patří mezi pět procent nejúspěšnějších.

Paul tak sice stále může svá videa zpeněžovat a umožňovat firmám, aby k jeho tvorbě přidaly svou reklamu, přijde ale o část výdělku, jelikož nejlépe placené reklamy již nezíská.

Zástupci serveru YouTube dodali, že také pozastavují projekty, které měli s youtuberem naplánované. Byly mezi nimi například filmy pro placenou verzi YouTube známou jako YouTube Red. Zde běží i seriál Foursome, kde Paul hraje jednu z hlavních postav. Ta se však v připravované čtvrté sérii již neobjeví.

O jakou peněžní částku Logan Paul celkem přijde, není jasné. Podle magazínu Forbes si v minulém roce přišel na zhruba 12,5 milionu dolarů a byl tak čtvrtým nejlépe placeným youtuberem na světě. Kromě videí vydělává také placenými příspěvky na sociálních sítích a prodejem reklamních předmětů.

Paul čelil vlně kritiky poté, co na svém kanále uveřejnil záběry s tělem oběšence v japonském lese Aokigahara, známém také jako „les sebevrahů”. Mnohé uživatele internetu pobouřilo, že pouze rozmazal obličej zesnulého muže, vtipkoval a na záběru, ve kterém stojí vedle jeho těla, se smál. Jiní dodávají, že natáčení na místě, kde každoročně spáchají sebevraždu stovky lidí, je zcela nepřípustné.

Video sice ze svého kanálu stáhl a místo něj zveřejnil omluvu, i přesto ho však většina uživatelů sociálních sítí odsoudila. Někteří dokonce prostřednictvím petice volali po smazání celého kanálu mladého Američana, jenž odebírá přes 15 miilonů lidí.

Reklama

Doporučované