Hlavní obsah

Za očkování letenka zdarma. Aerolinky lákají cestující na palubu

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mnoha lidem po celém světě se do očkování nechce. Pro aerolinky je však vakcinace jediný způsob, jak dostat cestující zpátky na palubu. Proto řada z nich zavádí benefity pro očkované i pro zájemce o dávku.

Článek

Australská letecká společnost Qantas Airways uvažuje o poskytnutí bezplatných letenek nebo určitého počtu vzdušných mil lidem s očkováním proti nemoci covid-19.

Aerolinky zatím nezveřejnily podrobnosti plánované nabídky, měly by však obsahovat také bezplatné věrnostní kredity pro pravidelné zákazníky, kteří již podstoupili očkování.

Nabídka potrvá až do konce roku 2021, což je odhadovaná doba, do jaké by měla většina Australanů podle plánu dostat vakcínu.

Z šestadvaceti milionů obyvatel Austrálie však dostalo alespoň jednu dávku vakcíny pouhých 3,7 milionu lidí, což je daleko za očekáváním tamní vlády. Ve čtvrtek navíc Melbourne kvůli zvyšujícímu se nárůstu případů koronaviru nařídilo další lockdown, v pořadí už čtvrtý.

Qantas nejsou zdaleka jediný dopravce, který se snaží dostat zákazníky na palubu. Americké United Airlines nabízejí očkovaným lidem šanci vyhrát letenky zdarma na celý rok.

Hongkongský letecký úřad ve středu uvedl, že rozdá 60 tisíc letenek v rámci náhodného losování mezi místní obyvatele a zaměstnance letiště, kteří se nechají naočkovat ještě před koncem září.

Ale nejde jen o aerolinky, speciální nabídky zavádějí také americké dopravní společnosti Uber a Lyft. Každému zákazníkovi, jenž využije jejich služeb pro cestu do očkovacího centra, nebudou jízdu účtovat.

Dokonce i seznamovací aplikace, mezi nimiž je například Tinder, nabízejí očkovaným uživatelům výhody – třeba vylepšenou verzi jejich profilu, za kterou se normálně platí.

Reklama

Doporučované