Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Jak to dopadlo? Mord v Itálii a příběh boje o odškodné

Záhady Josefa Klímy: Jak to dopadlo? Vraždili Češi v Itálii? Další posun v případu. 23 let trvá jeho boj o odškodnění. Dočkal se?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Josef Klíma se v letním speciálu vrací k případům, jimž se jeho tým v průběhu roku věnoval.

Článek

Před rokem jsme zveřejnili příběh Karla Řezníčka a Davida Mouchy. Oba muži pocházejí z Českého Krumlova, a byť tvrdili, že se vzájemně vůbec neznají, byli oba obviněni ze spolupachatelství na dvojnásobné vraždě v italském přímořském letovisku Rosolina Mare poblíž Benátek. Teď pro ně černá noční můra s největší pravděpodobností definitivně končí. Posun v případu přináší reportérka Marcela Sobotková.

Ivo Ouřada byl kouzelník. Povoláním. Sám nejen kouzlil, ale pomáhal i organizovat kouzelnické festivaly a vystupoval v jejich mezinárodních porotách. Po roce 1989 začal i podnikat. Jedna nešťastná vteřina mu 12. ledna 1998 totálně změnila život. V osudný den se srazil s kamionem a utrpěl těžká zranění. Následky havárie pociťuje dodnes. Přestože o vině řidiče kamionu nebylo pochyb, táhnou se soudy o odškodné už 23 let. Jaký posun nastal po odvysílání reportáže Josefa Klímy?

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojili komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov a filozof Daniel Kroupa.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované