Hlavní obsah

Britský král Karel III. nastoupil kvůli léčbě prostaty do nemocnice

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Britský král Karel III.

Reklama

Britský král Karel III. byl dnes hospitalizován kvůli léčbě zvětšené prostaty, uvedl Buckinghamský palác. Zákrok bude proveden v soukromé nemocnici London Clinic. Očekává se, že král stráví v nemocnici nejméně jednu noc.

Článek

Buckinghamský palác minulý týden zveřejnil, že 75letý Karel III. podstoupí „korekční zákrok“ kvůli zvětšené prostatě. Ve čtvrtek proto král odcestoval ze Sandringhamu do Londýna, aby se podrobil operaci.

Nezhoubný problém s prostatou je podle National Health Service (NHS) u starších mužů běžný, informuje zpravodajský kanál BBC. Buckinghamský palác uvedl, že Karel zveřejnil svůj zdravotní problém, aby dal ostatním mužům najevo, že si mají nechat vyšetřit prostatu.

Po tomto zveřejnění zaznamenaly internetové stránky NHS prudký nárůst vyhledávání informací o zvětšené prostatě, což lékaři a charitativní organizace uvítali. V prohlášení Buckinghamského paláce se píše, že krále „potěšilo, že jeho diagnóza má pozitivní dopad na povědomí veřejnosti o zdraví“.

Král se léčí ve stejné nemocnici, kde se po operaci břicha od minulého týdne starají o princeznu z Walesu. Svou snachu Kate také před nastoupením léčby navštívil.

Tento týden se objevila již třetí zdravotní informace z královské rodiny, když vyšlo najevo, že Sarah Fergusonové, vévodkyni z Yorku, byl diagnostikován maligní melanom, což je forma rakoviny kůže. Mluvčí vévodkyně uvedl, že Sarah podstoupí další vyšetření.

Reklama

Doporučované