Hlavní obsah

Britští ragbisté se chystají na Ukrajinu, procházejí speciálním výcvikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ragby se na Ukrajině hrálo naposledy před ruskou invazí. Ilustrační fotografie.

Reklama

Britský ragbyový tým složený z bývalých hráčů zamíří v lednu na Ukrajinu, kam doveze humanitární pomoc a odehraje zápas s ukrajinským národním týmem. Výcvik je má připravit na možné situace, které je mohou ve válečné zóně potkat.

Článek

V lednu 2024 na Ukrajinu vyrazí britský ragbyový tým složený z bývalých hráčů. Do země dopraví humanitární pomoc a odehrají zápas s ukrajinským národním týmem. Na cestu se hráči připravují s bývalým výcvikovým instruktorem speciálních britských jednotek SAS.

Cesta ragbyového týmu a jejich program byl zorganizovaný charitativní organizací 100 World Legends.

Výcvik má hráče připravit na několik situací, jež je mohou ve válečné zóně potkat. Učí se, jak spatřit a vyhnout se minám, předejít únosům, a jak se chovat při raketovém útoku.

Ukrajina se ruské agresi brání od února 2022. Od počátku války zahynuly stovky tisíc lidí včetně bývalého kapitána ukrajinského ragbyového týmu Oleksije Tsibka, z něhož se po kariéře stal prezident ukrajinské ragbyové federace.

Poslední ragbyový zápas se na Ukrajině odehrál tři měsíce před ruskou invazí, od té doby v zemi tento sport stagnuje. Cílem projektu pod záštitou charity 100 World Legends je přivést ragby zpět ukrajinským lidem.

Reklama

Doporučované