Hlavní obsah

Exploze v Somálsku si vyžádaly nejméně 100 obětí

Foto: Profimedia.cz

Při útocích v Mogadišu podle agentur vybuchla krátce po sobě dvojice bomb v automobilech.

Reklama

Hlavním městem Somálska v sobotu otřásly silné exploze, za kterými by mohli stát tamní radikálové. Útok připravil o život desítky lidí.

Článek

Sobotní výbuchy dvou bomb v automobilech poblíž ministerstva školství v somálském Mogadišu zabily nejméně 100 lidí. V neděli to podle agentury Reuters uvedl somálský prezident Hassan Sheikh Mohamoud, který zároveň varoval, že počet obětí by se mohl ještě zvýšit. Zhruba 300 lidí utrpělo zranění.

Při útocích podle agentur vybuchla krátce po sobě dvojice bomb v automobilech na rušné křižovatce poblíž ministerstva školství. Druhá exploze místem otřásla v době, kdy už se na místo sjeli záchranáři, aby pomohli zasaženým z prvního útoku.

Podobné útoky jsou v 17milionové zemi v Africkém rohu běžné. Nejčastěji za nimi stojí islámští radikálové z organizace Šabáb, která má podle prezidenta na svědomí také sobotní útoky.

Na ministerstvo školství už islámští radikálové zaútočili v roce 2015. O dva roky později na místě poblíž jimi nastražená nálož zabila přes 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované