Hlavní obsah

Herec z filmu oceněného Zlatým glóbem byl obviněn ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský herec a režisér Samuel Theis.

Reklama

K incidentu mělo dojít během natáčení filmu Je Le Jure, který Theis režíroval. Po červencovém večírku měl zneužít dalšího člena štábu. Podle Theise byl sexuální akt konsenzuální.

Článek

Francouzský herec a režisér Samuel Theis byl obviněn ze znásilnění, informuje britský The Guardian. Herec ztvárnil jednu z hlavních rolí úspěšného snímku Anatomie pádu, který se na včerejším předávání cen Zlatého glóbu stal vítězem kategorie o nejlepší cizojazyčný film.

Theis kvůli obvinění opustil filmový štáb připravovaného snímku Je Le Jure, v jeho režii ale pokračuje na dálku. Ze znásilnění jej obvinil nejmenovaný člen filmového štábu. Uvedl, že ke znásilnění mělo dojít ráno po večírku, který se konal v červenci minulého roku. Theis obvinění odmítl. Uznal sice, že došlo k sexuálnímu aktu, ten byl ale podle něj konsenzuální.

Produkční snímku Caroline Bonmarchand sdělila, že si je incidentu vědoma. Dodala, že na vyšetřování nemá štáb potřebné zdroje, a najala proto třetí stranu.

Theisův právník v prohlášení uvedl, že jeho klient nebyl kontaktován policií či obviněn ze žádného zločinu. Jediné vyšetřování mělo být zorganizováno produkcí za pomoci nezávislé organizace. „Výstup neprokázal žádné aspekty, podle kterých by se to, co se stalo, dalo kvalifikovat jako sexuální násilí,“ uzavřel.

Reklama

Doporučované