Hlavní obsah

Indická organizace osvobodila více než 100 nezletilých sexuálních pracovnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: hurricanehank, Shutterstock.com

Většina nezletilých dívek pochází z nižších kast anebo z rodin žijících pod hranicí chudoby. Ilustrační fotografie.

Reklama

Indická organizace Guria India bojuje proti dětské prostituci a obchodování s lidmi. Díky její jedenáctiměsíční tajné operaci bylo v Indii uzavřeno 61 nevěstinců a zachráněno 136 nezletilých obětí obchodníků s lidmi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Prostituce nezletilých je v indickém městě Allahabad každodenní realitou. Policie není dle ředitele organizace Guria India Ajeeta Singha příliš nápomocná, a tak se rozhodli problematiku řešit na vlastní pěst.

Singh pro server The Telegraph uvedl, že nejtěžší je nezletilé dívky zkontaktovat, protože jsou pod drobnohledem ochranky a majitelů nevěstince. „Dívky nejsou schopné nic říct, protože je pořád někdo hlídá. Nemůžete se ptát, důkazy nedostanete na stříbrném podnose. Když ale kolem procházíte, slyšíte a vidíte různé věci,“ vysvětlil. Zároveň dodal, že dívky mohou ven, pouze pokud přijde zákazník. Aby s nimi nikdo nekomunikoval, odebírají zaměstnanci nevěstince příchozím mobilní telefony.

Singh proto vymyslel způsob, který umožnil dívky oslovit i přes přísná opatření – předstíral, že je pouliční prodejce s kosmetikou. „Líčení je pro dívky něco velmi lákavého. Když pojedete do Indie, v každém městě uvidíte pouliční prodejce, takže jsem věděl, že zapadnu,“ řekl.

Ve skutečnosti však za pomoci špionážních kamer ukrytých v tužce a knoflíku shromažďoval důkazy o obětech obchodníků s lidmi, které jsou nuceny k sexuálním službám. Po dostatečném množství důkazů se policie k akci připojila. Výsledkem je záchrana 136 nezletilých obětí obchodníků s lidmi, což vedlo k uzavření 61 nevěstinců, informuje The Telegraph.

Dětská prostituce je v Indii rozšířeným problémem. Odhaduje se, že v indických nevěstincích pracuje 1,2 milionu dětí mladších 18 let.

Reklama

Související témata:

Doporučované