Hlavní obsah

Jeremy Renner sdílí fotku po úrazu. Hvězdu Avengers přejela vlastní rolba

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Renner je známý především díky postavám, které ztvárnil v akčních a válečných snímcích. Zahrál si ve filmech Thor, Avengers nebo Mission: Impossible.

Reklama

Americký herec Jeremy Renner po Vánocích odklízel rolbou sníh, aby vyprostil auto příbuzného, který ho přijel na svátky navštívit. Když ale z vozidla vystoupil, znovu se rozjelo a herce přejelo. Musel podstoupit dvě operace.

Článek

Hollywoodský herec a hudebník Jeremy Renner sdílel na sociálních sítích první fotografii od tragického úrazu, ke kterému došlo na Nový rok, když odklízel sníh. Snímek svého pohmožděného obličeje doplnil slovy díků namířenými k fanouškům.

„Děkuji všem za laskavá slova. Jsem teď příliš zničený na to, abych psal. Ale posílám lásku vám všem,“ napsal na instagramu jednapadesátiletý Renner, který se proslavil rolí superhrdiny Clinta Bartona alias Hawkeye ve filmech Thor, Avengers a dalších marvelovkách.

Rennera v neděli odvezli do nemocnice poté, co herce u jeho ranče přejela jeho vlastní sněžná rolba, oznámil podle serveru CNN tamní šerif. Vozidlo podle něj vážilo přibližně 6,5 tuny, tedy asi třikrát více než běžný automobil.

Pohoří Sierra Nevada, kde Rennerův dům leží, na silvestra zasáhla silná sněhová bouře, kvůli níž se ocitlo bez proudu 35 tisíc lidí. Sníh zavál i auto jednoho z hercových příbuzných, který za ním přijel na vánoční svátky.

Renner se snažil jeho auto před odjezdem vyprostit. Za pomoci rolby se mu ho nakonec podařilo úspěšně odtáhnout. Když ale z vozidla vylezl a mluvil se svým příbuzným, opět se rozjelo. Herec se snažil do jedoucí rolby znovu dostat a zastavit ji. „Extrémně velké“ vozidlo ho ale namísto toho přejelo, jak vysvětlil okolnosti úrazu šerif Darin Balaam.

„Očitý svědek popsal, že viděl Rennera, jak nastupuje do PistenBully (sněžné rolby, pozn. red.), a už ho neviděl, dokud PistenBully nezastavil v hromadě sněhu před jeho příjezdovou cestou,“ popsal Balaam.

Renner při úrazu utrpěl tupé poranění hrudníku a ortopedická zranění, jak informovala v pondělí Rennerova asistentka Samantha Mastová. V té době byl herec ve stabilizovaném, ale stále kritickém stavu a ležel na jednotce intenzivní péče, připomíná BBC.

Mastová přesto v úterý oznámila, že „Jeremy dělá pozitivní pokroky, je vzhůru, mluví a má dobrou náladu“. „Je ohromen projevy lásky a podpory. Rodina vás prosí, abyste na něj i nadále mysleli, zatímco se bude léčit v kruhu svých blízkých,“ dodala.

Zdroj, který má k herci blízko, serveru CNN sdělil, že Renner od úrazu podstoupil už dvě operace.

Více o úrazu hollywoodského herce

Jedenapadesátiletý americký herec vlastní ranč nad jezerem Tahoe v pohoří Sierra Nevada. Oblast zasáhla na silvestra sněhová bouře, kvůli níž se ocitlo bez proudu 35 tisíc lidí.

Sám Renner na svém twitteru v polovině prosince sdílel fotografii zasněženého automobilu s dovětkem o vánici právě u zmíněného jezera Tahoe.

Renner je známý především díky postavám, které ztvárnil v akčních a válečných snímcích. Kromě filmů z dílny Marvelu se objevil také ve dvou dílech Mission: Impossible či v akčním filmu Bourneův odkaz, ve kterém nahradil Matta Damona.

Renner byl dvakrát nominovaný na Oscara, za svůj výkon ve filmech Smrt čeká všude a Město. Kritiky zaujal portrétem sériového vraha ve filmu Dahmer z roku 2002.

V červenci 2017 navštívil Renner karlovarský filmový festival. Za ovací zcela zaplněného Velkého sálu Thermalu tehdy převzal od Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Česká média tehdy psala, že Renner na karlovarském festivalu zastínil i hvězdu Umu Thurman.

Reklama

Související témata:
Jeremy Renner

Doporučované