Hlavní obsah

Z nebe na ženu spadl had, pak zaútočil jestřáb. Na pomoc volala Ježíše

Foto: Rob Palmer Photography, Shutterstock.com

Jestřáb Cooperův vyskytující se v Severní Americe. Ilustrační snímek.

Reklama

Ani dva týdny po útoku hada a jestřába se Američanka ze svých zranění plně nezotavila. Odnesla si hlavně psychické trauma. Přesto říká, že se cítí „jako nejšťastnější člověk na světě“.

Článek

Američanka Peggy Jonesová už přes dva týdny moc nespí. A není divu. Jednoho horkého odpoledne, konkrétně 25. července, když zrovna s manželem Wendellem pečovali o trávník u jejich domu, na ni z nebe spadl had a omotal se jí okolo ruky.

„Jen jsem sekala trávu, dělala si svoje, když mi z čistého nebe spadl na ruku had. Myslím, že ho upustil jestřáb, protože jsem nebyla nikde v blízkosti stromu,“ líčila incident v rozhovoru s americkou televizí CBS News čtyřiašedesátiletá žena z městečka Silsbee na východním okraji Texasu.

Když se hada snažila zbavit, byl prý agresivní. „Několikrát mě udeřil do obličeje, bouchl mě do brýlí,“ pokračovala s tím, že plaz se nechtěl pustit.

Jonesová začala křičet o pomoc. Zatímco ona byla tou dobou za domem, manžel pracoval před domem, a tak volala Ježíše. „Ječela jsem: Ježíši, prosím, jenom mi pomoz,“ vzpomínala Američanka se slzami v očích.

Vtom se objevil zmíněný jestřáb. „Popadl hada, který byl omotaný kolem mé ruky, a tahal ho, jako by se ho snažil odnést pryč,“ vyprávěla Jonesová. Právě kvůli tomu, jak rychle se jestřáb objevil, si žena myslí, že had byl už před zápasem s ní dravcovou kořistí.

Pták podle ní nedokázal omotaného hada odnést, a tak se na ni čtyřikrát vrhl, mával kolem křídly a podrápal ji do krve. Nakonec ale hada uvolnil. Všechno to podle ní trvalo 15 až 20 sekund, jak odhadla pro The New York Times.

Jonesová hned utíkala za manželem, hysterická, jak sama říká, a pokrytá krví. „Ječela jsem a řvala. Netušil, co jsem mu říkala. Myslela jsem si, že mě ten had uštknul,“ vzpomínala Texasanka v rozhovoru pro regionální pobočku stanice NBC.

„Trvalo mi asi tři minuty, než jsem pochopil, co se stalo,“ doplnil Wendell Jones pro NYT.

Manžel ji odvezl do nemocnice. „Měla jsem bodné a řezné rány, odřeniny, škrábance i silné podlitiny,“ vypočítávala Texasanka pro CBS News. Lékaři jí předepsali antibiotika.

Žádné hadí kousnutí se ale nenašlo. Jonesová ale tvrdí, že objevila na brýlích něco, co vypadalo jako hadí jed. Jedno uštknutí prý přežila už před pár lety.

„Cítím se jako nejšťastnější člověk na světě, že jsem něco takového přežila,“ zhodnotila pro NBC bitku s hadem a jestřábem. V rozhovoru se CBS říkala, že v jednu chvíli si myslela, že zemře. Zároveň podotýká, že jako žena z venkova je na kontakt se zvířaty zvyklá.

Ani po dvou týdnech se jí zranění nezahojila a navíc jí zůstává psychické trauma. „Nikdy jsem neměla problém se spaním. Za poslední dva týdny jsem ale možná naspala celkově tak sedm nebo osm hodin,“ říká. Pokaždé se prý budí s panikou a mívá noční můry. Občas nemá ani chuť k jídlu.

Její manžel Wendell se navíc domnívá, že útočný jestřáb stále létá okolo jejich domu. „Musí žít někde támhle,“ ukazoval Jones reportérům jedné z místních stanic, kteří k nim domů přišli natáčet a nějakého jestřába tou dobou skutečně zaznamenali.

Reklama

Související témata:

Doporučované