Hlavní obsah

Po fiasku s DeSantisem končí jeden z ředitelů Twitteru

Foto: Profimedia.cz

Floridský guvernér Ron DeSantis ve středu na Twitteru s Elonem Muskem oznámil kandidaturu na amerického prezidenta.

Reklama

Technický šéf Twitteru Foad Dabiri oznámil, že firmu opouští. Stalo se tak den poté, co zahájení kampaně Rona DeSantise, nejvážnějšího Trumpova konkurenta v prezidentských volbách, provázely technické potíže.

Článek

„Po téměř čtyřech neuvěřitelných letech na Twitteru jsem se rozhodl vyletět z hnízda,“ oznámil svou výpověď technický šéf Foad Dabiri. Neupřesnil, proč se rozhodl společnost opustit, a jak upozorňuje BBC, na její žádost o komentář nereagoval.

Stalo se tak ale pouhý den poté, co na Twitteru oznámil kandidaturu na prezidenta Spojených států nejvážnější konkurent Donalda Trumpa v republikánských primárkách. Guvernér Floridy Ron DeSantis si naplánoval rozhovor s miliardářem Elonem Muskem, který sociální síť vlastní, v hlasové diskuzní funkci Spaces.

Kvůli technickým problémům se ale slavnostní zahájení proměnilo spíše ve frašku a celý přenos začal s dvacetiminutovým zpožděním. Ve chvíli, kdy se DeSantisovi konečně podařilo připojit, už živý přenos opustily stovky tisíc uživatelů (více jsme psali zde).

Dabiri ve svém „tweetu na rozloučenou“ uvedl, že ve společnosti zažil dvě odlišné éry: před tím, než minulý rok Twitter koupil Elon Musk, a poté, přičemž obě tato období s sebou přinesla své vlastní, specifické výzvy. Přechod na verzi 2.0 této sociální sítě byl podle něj masivní a rychlý, práci s Muskem pak považuje za vysoce poučnou a přínosnou.

Od doby, kdy Twitter přešel pod něj, Musk propustil zhruba 80 % původních zaměstnanců společnosti, včetně inženýrů odpovědných za provoz webu a technické řešení problémů. V rozhovoru pro BBC dříve uvedl, že snížit počet pracovníků z necelých 8 tisíc lidí na pouhých 1500 nebylo snadné.

Agentura Reuters napsala, že DeSantisovo zahájení prezidentské kampaně v jednu chvíli přilákalo až 600 tisíc posluchačů; na konci události jich ale zůstala méně než polovina.

Podrobněji o kandidatuře Rona DeSantise

Oznámení prezidentské kandidatury nejvážnějšího Trumpova konkurenta v republikánských primárkách provázely technické problémy. Větší potíže ale Rona DeSantise čekají. Exprezident dává najevo, že se v kampani nebude držet zpátky.

Reklama

Doporučované