Hlavní obsah

Rusko uvedlo, že jeho protivzdušná obrana zničila 19 ukrajinských dronů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: twitter/DefenceU, twitter/GeneralStaffUA

Ruská invaze na Ukrajinu už trvá bezmála dva roky. Ilustrační snímek.

Reklama

Ukrajina nepotvrdila, že by stála za dronovými útoky na ruské území. Sama se stala terčem bezpilotních letounů. Ruské drony útočí na Ukrajinu téměř každou noc. Jejich cílem je především energetická infrastruktura.

Článek

Ruská protivzdušná obrana v noci ze čtvrtka na pátek nad územím několika regionů zneškodnila 19 ukrajinských útočných dronů. Podle agentury TASS o tom informovalo ruské ministerstvo obrany. Ruskojazyčný servis BBC píše, že z Krasnodarského kraje je hlášen požár v ropné rafinerii.

Moskva uvedla, že dva drony byly zničeny nad Kurskou oblastí, pět nad Brjanskou oblastí, čtyři nad Orlovskou oblastí a dva nad územím Krasnodarského kraje, ležícího na pobřeží Azovského a Černého moře. Šest dronů ruská armáda sestřelila nad Černým mořem.

Zda požár v rafinerii Ilskij v Krasnodarském kraji souvisí s útokem bezpilotních letounů, není jasné. Lidé podle BBC na sociálních sítích psali, že před ním byly slyšet výbuchy. Podle úřadů na místě zasahovali hasiči a další záchranáři, nikomu se nic nestalo. Zjišťují také příčinu požáru.

Gubernátor Orlovské oblasti Andrej Klyčkov informoval, že drony mířily na energetickou a teplárenskou infrastrukturu.

Ukrajinská protivzdušná obrana podle telegramového kanálu RBK Ukrajina informovala, že v noci ze čtvrtka na pátek zneškodnila deset ze 16 ruských bezpilotních letounů typu Šáhed. Zničila je nad územím Mykolajivské, Chersonské a Charkovské oblasti. Informace o případných škodách nejsou k dispozici.

Reklama

Doporučované