Hlavní obsah

Sestřelili jsme 68 ukrajinských dronů, hlásí Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: U.S. Navy photo

Dva ze sestřelených dronů byly zničeny nad anektovaným Krymem.

Reklama

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila 68 ukrajinských dronů. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany.

O zničení deseti dronů, které podle něj mířily na ropné rafinerie a různá zařízení infrastruktury, již dříve informoval gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev. Na sociální síti Telegram napsal, že žádná zranění ani závažné škody nebyly zaznamenány.

Záchranné složky hasí požáry, které způsobily padající trosky. Ministerstvo připustilo, že požár ve Slavjanské rafinerii poškodil tamní zařízení. „Fungování podniku bylo částečně přerušeno. Hned deset dronů útočilo na závod, zasáhly i zařízení na zpracování ropy. Vypukl silný požár a je možné, že další škody jsou skryté,“ uvedl podle ruských agentur Eduard Trudněv, jeden z ředitelů společnosti, které rafinerie patří.

Ukrajina, která už déle než dva roky čelí ruské vojenské agresi, v posledních týdnech zintenzivnila útoky na Rusko a zaměřila se hlavně na energetickou infrastrukturu. Kyjev uvedl, že v odvetě za rozsáhlé bombardování ukrajinského území přenese boje na ruské území.

Krasnodarský kraj se nachází na jihozápadě Ruska u Azovského a Černého moře, nedaleko ukrajinského poloostrova Krym, který Rusko v roce 2014 anektovalo.

Reklama

Související témata:

Doporučované