Hlavní obsah

Střelba ve švýcarském Sionu: dva mrtví a jeden zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Ron Adar, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve švýcarském městě Sion dnes při střelbě na dvou různých místech přišli o život dva lidé. Další člověk utrpěl zranění, píší tamní média.

Článek

Policie kantonu Valais, který leží na jihozápadě země, uvedla, že střílel jeden muž. Podle deníku Blick jsou okolnosti činu nejasné, ani identitu střelce policie zatím neupřesnila.

Blick dopoledne uvedl, že policisté po pachateli stále pátrají. Podle tamní policie byly v celém kantonu nasazeny „rozsáhlé prostředky“. Zpravodajský portál Pomona uvedl, že ozbrojení policisté hlídkovali například v obcích Gamsen a Eyholz.

Podle serveru listu Le Nouvelliste se střelba odehrála v malířském a štukatérském podniku ve čtvrti Ronquos a také v části Potences na druhém břehu řeky Rhôny ve městě s přibližně 35 000 obyvatel.

Podle policie pravděpodobný útočník, 36letý Sébastien Robin, patrně své oběti znal. Další podrobnosti policie nesdělila. Místní prokuratura zahájila vyšetřování kvůli podezření na vraždu.

Policie vyhlásila „výzvu pro svědky“, aby poskytli informace týkající se pachatele a zveřejnili fotografii podezřelého. Rovněž varovala, že „tento člověk je nebezpečný“ a lidé se v žádném případě nemají pokoušet ho zadržet na vlastní pěst nebo se k němu přibližovat.

Reklama

Související témata:
Sion

Doporučované