Hlavní obsah

Trestní řízení s Andrewem Tateem může začít, oznámil rumunský soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Z twitterového účtu Andrewa Tatea

Kontroverzní influencer Andrew Tate se proslavil především svými mizogynními výroky.

Reklama

Rumunský soud umožnil pokračování soudu s bratry Tateovými. Spolu s dalšími dvěma ženami jsou obviněni z obchodování s lidmi, znásilnění a sexuálního vykořisťování.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Deset měsíců po obvinění umožnil rumunský soud pokračování procesu s Andrewem Tateem. Kontroverzní influencer je obviněn z obchodování s lidmi, znásilnění a sexuálního vykořisťování. Společně s ním je obviněn jeho bratr Tristan Tate a dvě rumunské ženy. Informaci přinesl web The Guardian.

Případ projednal předběžný senát bukurešťského soudu. Ten musel prozkoumat spisy a důkazy. V pátek soud uvedl, že tento proces byl ukončen a může začít trestní řízení. Pro něj zatím nebylo stanoveno žádné datum. Obhájce bratrů Tateových Eugen Vidineac uvedl, že se proti rozhodnutí odvolal. Domnívá se, že řízení je nezákonné.

V březnu schválil rumunský soud vydání bratrů do Británie. Tateovi byli během vyšetřování od prosince 2022 do dubna 2023 drženi v policejní vazbě, ta jim měla zabránit v útěku z Rumunska nebo v manipulaci s důkazy. Následně byli do srpna 2023 v domácím vězení pod dohledem soudu.

Influencer a kickboxer Andrew Tate se na internetu proslavil především svými mizogynními výroky. Na síti X jej sleduje 9,1 milionu lidí. Několikrát mu byl zakázán přístup na některé sociální sítě kvůli nenávistným projevům. Influencer tvrdí, že žalobci proti němu nemají žádné důkazy a celé řízení je pouze spiknutí, které ho má umlčet.

Reklama

Související témata:

Doporučované