Hlavní obsah

Video ukazuje následky ukrajinského ostřelování základny vagnerovců

Bez komentáře: Záběry z útoku na základnu vagnerovců.Video: twitter/TpyxaNews, twitter/Jack_Mrgln

 

Reklama

Ukrajinská armáda údajně zasáhla pomocí raketometů HIMARS základnu ruské žoldnéřské Vagnerovy skupiny v okupovaném ukrajinském městě Popasna. Na Twitteru o tom informoval poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Článek

Na sociálních sítích kromě toho kolují spekulace, že při útoku mohl být zabit i majitel skupiny Jevgenij Prigožin. Analytik z Foreign Policy Research Institute Rob Lee poukazuje na to, že Prigožin byl na místě před několika dny vyfotografován.

Heraščenko připomíná, že vagnerovci jsou považováni za soukromou „armádu“ ruského prezidenta Vladimira Putina a že jsou odpovědní za páchání zvěrstev na celém světě, včetně Ukrajiny.

O ukrajinském útoku na základnu v Popasně v Luhanské oblasti informoval na síti Telegram i ruský propagandista Jurij Kotěnok.

Právě na základě fotografií, které jiný ruský propagandista Sergej Sreda umístil na sociální sítě, byla podle Heraščenka základna patrně lokalizována. Na snímku byla podle ruské služby Rádia Svoboda vidět adresa Mironovská 12 a stanice dospěla k závěru, že fotografie skutečně zobrazuje dům na této adrese.

Informaci o zásahu na místě zatím nepotvrdily nezávislé zdroje.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované