Hlavní obsah

Zaměstnanci bazénu v Pardubicích během odstávky uklízejí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Přibližně sedm desítek zaměstnanců plaveckého areálu v Pardubicích bude od čtvrtka doma. Ode dneška aspoň dezinfikují a uklízejí budovu, pak pro ně ale vedení nemá práci.

Článek

Vládní opatření, která mají zamezit šíření koronaviru, uzavřela bazény zatím na dva týdny. „Chceme být připravení, proto děláme hloubkovou dezinfekci, úklidy všech prostor, aby s tím při otevření nebylo tolik práce,“ řekl ředitel areálu Jiří Vysoudil.

Plavecké areály zažily zhruba dvouměsíční přerušení provozu na jaře. Od 21. května se v Pardubicích znovu otevřely bazény, vodní atrakce byly zpočátku vypnuté. Lidé museli v šatnách i u pokladny dodržovat dvoumetrové rozestupy, skříňky i sprchy byly funkční ob jednu. Lidé si například nemohli vysušit vlasy fénem, aby se z vysoušedla případně vir dál nepřenášel.

„Všechna nařízení jsme dodržovali. Vyčerpali jsme všechny možnosti, co se bezpečnosti týče. Víc udělat nemůžeme,“ řekl Vysoudil.

Po květnovém znovuotevření se návštěvníci do bazénu rychle vrátili, návštěvnost dosahovala loňských hodnot. Po prázdninách začaly chodit také školy na kurzy plavání.

„Měli jsme radost, že jsme se dostali na čísla loňského roku, a teď je zase všechno špatně,“ řekl Vysoudil.

Plavecký areál má 75 zaměstnanců, od čtvrtka budou chodit do práce jenom údržbáři a strojníci, aby udržovali vodu v provozní kvalitě, jeden člověk bude mít na starosti ostrahu. Ostatní profese zůstanou doma. Plavecký areál využil už na jaře program Antivirus, z kterého platil lidem mzdy, Vysoudil doufá, že bude k dispozici co nejdéle i pro podzimní období.

„Čistíme teď podlahy chemií, skříňky drhneme rejžáky, stěrkujeme, ve finále se toho najde na úklid hodně. Je to zpestření od mé práce. Musíme se řídit nařízeními, ale je to škoda, být pořád doma není také žádná výhra. Cvičit budu doma, musím se udržovat v kondici,“ řekl plavčík David Rychlík.

Reklama

Doporučované