Hlavní obsah

Další pozitivní test. Zápas se hraje, ale Tvrdík chce stáhnout slávisty

Foto: ČTK

Na archivním snímku pořízeném na jednom z reprezentačních tréninků obránce Slavie Ondřej Kúdela.

Reklama

Zhruba dvě hodiny před výkopem dnešního utkání fotbalové Ligy národů Slovensko-Česko se rozhodlo o tom, že se duel uskuteční. A to přesto, že krátce předtím informovala česká výprava o dalším pozitivním výsledku testu na covid-19.

Článek

Výsledky pátečních kontrolních testů měly být k dispozici už kolem půl čtvrté odpledne. Objevily se až kolem šesté hodiny večerní.

„U jednoho člena realizačního týmu odhalil test pozitivní výsledek,“ informoval Michal Jurman, mluvčí Fotbalové asociace ČR. Zmíněná osoba byla umístěna do izolace. A několik dalších minut se čekalo na verdikt hygieniků.

Nebylo jasné, zda v důsledku jednoho zmíněného pozitivního testu pošlou do karantény celý český tým, pak by se zápas nehrál. Ale dopadlo to jinak.

„Slovenská hygiena povolila sehrání zápasu v původním termínu a čase,“ ohlásil Jurman v 18:30. „Hráči české fotbalové reprezentace jsou tedy připraveni nastoupit.“

Utkání Slovensko-Česko by tak mělo začít podle plánu ve 20:45.

Na zprávy z Bratislavy ale ihned reagoval Jaroslav Tvrdík, šéf fotbalové Slavie. Na Twitteru informoval, že bude požadovat, aby po utkání fotbalisti Slavie reprezentační tým opustili. V pondělí přitom čeká českou fotbalovou reprezentaci další utkání Ligy národů, tentokrát se má v Olomouci utkat se Skotskem.

Pokud by opravdu Slavia své hráče stáhla, týkalo by se to Vladimíra Coufala, Ondřeje Kúdely, Davida Hovorky, Jana Bořila, Petra Ševčíka, Lukáše Masopusta a Lukáše Provoda.

Před pondělním utkáním hypoteticky může česká reprezentace povolat další hráče.

Komplikace začaly už na začátku srazu. V úterý test odhalil nákazu covid-19 u jednoho z masérů, brzy nato byli do karantény posláni hráči Tomáš Souček a Patrik Schick, které dotyčný masíroval.

Od mužstva se poté na žádost Slavie odpojil i brankář Ondřej Kolář.

Další testy v týmu byly negativní, přijala se proto další hygienická opatření. Například byl zrušen let do Bratislavy, který epidemiologické autority v dané situaci nedoporučily. A tak se mužstvo několika autobusy přesunulo do Bratislavy. A to ve čtvrtek, o den později, než bylo plánováno.

V pátek, tedy dnes ráno, absolvovalo mužstvo poslední kontrolní test. Jeho výsledky měly být známy kolem 15:30. Ale dlouho se na ně čekalo.

Podle zákulisních informací se údajně čtyři vyhodnocení vzorků nepovedla. A laboratoř, která spolupracuje s UEFA, musela tyto čtyři vzorky znovu „prohnat mašinou“, jak se vyjádřil zdroj Seznam Zpráv.

Mezi těmito čtyřmi vzorky se pak podle všeho ukázal jeden z nich jako pozitivní, odhalil tak nákazu covid-19.

Reklama

Doporučované