Hlavní obsah

Zatýkání se změnilo v divokou přestřelku. Záběry z pokusu o vraždu policistů

Dvaadvacetiletý Daniel Clary čelí obvinění z pokusu o vraždu.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Divoká přestřelka mezi dvěma policisty a jedním mužem měla za následek jednoho strážníka v kómatu. Muž nyní stanul před soudem za pokus o vraždu.

Článek

Soud v Pensylvánii rozhoduje o délce trestu pro dvaadvacetiletého Daniela Claryho, který střílel na policisty a je obviněn z pokusu o vraždu. Policie zveřejnila rok staré video, na kterém se dva policisté snaží Claryho zatknout poté, co jel rychlostí 140 km/h.

Strážník Ryan Seiple, který Claryho za překročení rychlosti zastavil, měl podezření, že je muž pod vlivem návykových látek, a proto ho poprosil o vystoupení z auta. Kromě toho si zavolal jako posilu kolegu Setha Kellyho. Po sérii předvedení cviků, které mají prokázat střízlivost, Seiple Claryho vyhodnotil jako nezpůsobilého k řízení a spolu s Kellym se ho pokoušel zatknout.

Clary ale odmítl spolupracovat a začal se s policisty prát, Kelly na něj proto vytáhl taser. Strážník Seiple se mezitím snažil Clarymu nasadit pouta. Ten se ale oběma policistům vysmekl a vytáhl pistoli, kterou měl v autě. Na oba policisty několikrát vystřelil. Ti střelbu opětovali, Claryho ale nezastavili.

Zatímco strážník Seiple vyvázl bez zranění, strážník Kelly byl třikrát postřelen a strávil dvanáct dní v kómatu. Zraněnému Clarymu se podařilo odjet a byl zatčen v nedaleké nemocnici. Podle CBS News bylo loni ve službě zabito 46 obhájců zákona.

Reklama

Doporučované