Hlavní obsah

Žďár nad Sázavou přesunul termín pouti z května na září, velké akce nebudou do června

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Žďár nad Sázavou nebude kvůli koronavirové epidemii pořádat v letošním prvním pololetí velké společenské akce. Filipojakubskou noc město zrušilo a tradiční velkou pouť s atrakcemi a stánky přeložilo z května na září.

Článek

Červnovou slavnost Den Žďáru plánuje radnice přesunout do letních měsíců, kdy předpokládá zlepšení epidemické situace.

Pouťové atrakce by měly do Žďáru nad Sázavou přijíždět v týdnu od 30. srpna, hlavní pouť by se měla uskutečnit první zářijový víkend. "Stále ještě zvažujeme, v jakém rozsahu světská část žďárské pouti bude, určitě to bude omezený rozsah. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet, " řekla místostarostka Ludmila Řezníčková (ANO).

Vloni světská část pouti nebyla vůbec. Město její termín napřed rovněž přesunulo na září, kvůli šíření nemoci covid-19 pak ale rozhodlo o jejím zrušení i v náhradním termínu.

Žďárská svatojánská pouť se stovkou atrakcí a dvěma stovkami prodejních stánků se v minulých letech řadila mezi největší poutě v Česku. Tradičně se koná na svátek svatého Jana Nepomuckého, který podle liturgického kalendáře připadá na 16. květen. Tomuto světci je zasvěcený poutní kostel na Zelené hoře. Atrakce bývají na ploše u zimního stadionu.

Reklama

Doporučované