Hlavní obsah

Zeman se nečekaně sešel s Babišem, na žádost premiéra

Foto: Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem dnes odpoledne na Pražském hradě.

Reklama

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne setkal s premiérem Andrejem Babišem na Pražském hradě. Podle mluvčího prezidenta řešili aktuální politické otázky. Novinářům se předseda kabinetu vyhnul.

Článek

Dnešní setkání prezidenta a premiéra nebylo dlouhodobě plánované. Naposledy se nejvyšší ústavní činitelé sešli na pravidelné schůzce v Lánech 26. dubna.

„Předmětem byly aktuální politické otázky. O podrobnosti je ale nutno se obrátit na pana premiéra, který o setkání požádal,“ napsal v SMS zprávě mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Seznam Zprávy oslovily také premiéra Babiše s tím, co s prezidentem na Hradě řešil. Na otázky zatím nereagoval.

Objevují se tak spekulace, že spolu mohli jednat o osudu ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO), který v posledních dnech čelí hned několika skandálům, na které upozornily Televize Seznam a Seznam Zprávy.

Předseda vlády dnes nakonec Hrad opustil, aniž by předstoupil před novináře.

Vedle politické situace, kterou ovlivňuje přibližující se termín sněmovních voleb, a kauzy kolem vyšetřování výbuchu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku by Babiš se Zemanem mohli probírat také dění na Ministerstvu zdravotnictví a další strategii opatření proti šíření epidemie koronaviru.

Zeman o víkendu uvedl, že by nic neměl proti případnému odvolání ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO). Řekl současně, že na to sám nebude naléhat, je to kompetence premiéra. Ministr, který čelí kritice kvůli nesrovnalostem v informacích o svém majetku, má Babišovi v pátek předložit dokumenty, aby je premiér posoudil.

Reklama

Doporučované