Hlavní obsah

Zimní údržba státních silnic v Pardubickém kraji byla třetinová

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letošní zimní údržba silnic první třídy v Pardubickém kraji byla díky mírnému počasí výrazně levnější než v předchozích letech.

Článek

Společnosti Sovis CZ a Eurovia spotřebovaly na státní komunikace proti loňsku jen třetinu posypového materiálu. V regionu silničáři obou firem najezdili 63 709 kilometrů, což je v meziročním srovnání podobně, uvedly společnosti v tiskové zprávě.

Sovis CZ má na starosti silnice první třídy v okresech Svitavy a Ústí nad Orlicí, Eurovia na Pardubicku a Svitavsku. „Letošní zima byla skutečně jednou z nejmírnějších, co se týče množství sněhu a teplotních extrémů, jakou jsme za dlouhá léta zažili,“ uvedl výkonný ředitel firmy Sovis CZ Pavol Pecha. Přes mírnou zimu museli silničáři jednou na několik hodin uzavřít úsek silnice Jablonné nad Orlicí – Suchý vrch – Červená voda.

Méně práce měli letos v zimě i pracovníci Správy a údržby silnic Pardubického kraje, kteří se starají o komunikace nižších tříd. Díky letošní mírné zimě na údržbě silnic ušetřili oproti plánu více než 25 milionů korun. Využijí je zejména na zlepšení běžné péče o komunikace a jejich příslušenství a také na údržbu vegetace u silnic, příkopů a krajnic či na větší obnovu dopravních značek a patníků.

Reklama

Doporučované