Hlavní obsah

Život po hokeji. Haškovi stojí Ferrari v garáži, mockrát s ním nejel. Víc ho zajímá podnikání

Život po hokeji: Dominik Hašek.Video: Oliver Salus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Legendární gólman, který pro Českou republiku vychytal zlatou olympijskou medaili, se dnes naplno věnuje podnikání.

Článek

První podnikatelský záměr Dominiku Haškovi nevyšel, ze sportovní značky Dominátor si odnesl velkou ztrátu. Teď zkouší druhý pokus, drink Smarty. Ten zatím také nevydělává, Haškův entuziasmus a zapálení do byznysu je ale zřetelné. „Vždycky jsem chtěl něco dělat pro lidi. Nejdřív jsem pro lidi hrál hokej, teď pro ně dělám Smartyho,“ říká brankářská legenda.

K penězům přistupoval během své hokejové kariéry všelijak. „Jinak se chováte k penězům, když vám je dvacet, a jinak ve čtyřiceti. Také mi to Ferrari stojí v garáži, i když jsem s ním mockrát nejel,“ uvádí Dominik Hašek. Během své kariéry vždy štědře přispíval i na charitu, v Buffalu vybudoval brankářskou školu Hasek`s Heroes, která tam funguje dodnes.

„Peníze byly a budou,“ odpovídá na otázku, zda k nim během let v NHL přistupoval s pokorou. „Je důležité mít radost z toho, co děláte. A to já jsem měl i mám.“

Ani z „Dominátorova“ života hokej úplně nevymizel. Chodí si zahrát za mužstvo Ševci Nový Knín. Mezi třemi tyčemi byste ho ale hledali marně, legendární devětatřicítka pomáhá svému týmu v obraně.

Reklama

Doporučované