Hlavní obsah

Znojemský festival Dej si Food nabízí tradiční jídla i exotiku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Otevřením 30 pojízdných stánků s jídlem neboli foodtrucků a vinné cesty se šesti zastaveními dnes dopoledne začal první festival pouličního občerstvení, tedy street food festival Dej si FOOD ve Znojmě.

Článek

Až do sobotního večera bude v areálu znojemského pivovaru a přilehlé ulici Přemyslovců nabízet k ochutnání regionální potraviny i pokrmy světové kuchyně. ČTK to řekli zástupci pořádající agentury P-Team.

Pojízdné stánky s jídlem nabízejí ochutnávky klasických jídel, i méně obvyklé pochoutky. „Barevné sushi, domácí špagety míchané v bochníku parmazánu, originální burgery, hmyzí lahůdky, ale i vegetariánské speciality. Návštěvníci mohou ochutnat vybrané slané pokrmy i sladké dobroty. Chybět nebudou rolovaná zmrzlina, makronky, bubble wafle nebo palačinky,“ vyjmenovala za P-Team Lada Salátová.

Kromě samotných ochutnávek připravili pořadatelé i doprovodný program, například dílny pro děti, živá vystoupení i kuchařskou show. Oba dny konání festivalu bude své umění předvádět sushi mistr Lukáš Neckář, který se zaměřuje na asijskou kuchyni a sushi připravuje za několik vteřin. Před zraky diváků bude údajně vyrábět nejbarevnější sushi u nás.

Páteční večer na festivalu zpestří vystoupení skupiny Poetika, na sobotní večer je připraveno promítání mobilního Kina na kolečkách s filmem Ženy v Běhu.

Festival má vlastní systém placení. Návštěvník si za 30 korun koupí čip, který nabije platební kartou nebo hotovostí. U jednotlivých prodejců pak platí pouze přiložením čipu přesnou částku. Aktuální útratu sleduje na svém telefonu a případný přebytek peněz se na jeho účet vrátí do 14 dnů po skončení akce.

Reklama

Doporučované