Hlavní obsah

Policisté večer zasahovali na Náplavce. „Odpoledne jsme se nezastavili“

Foto: Jan Mihaliček

Pražská Náplavka u Rašínova nábřeží. Ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

Slunečné a teplé počasí vytáhlo v metropoli lidi ven. V řadě případů přestali dodržovat opatření proti koronaviru. Policisté řeší řadu otevřených restaurací.

Článek

Jeden z prvních letošních dnů, který přívětivým počasím vylákal lidi ven. A ti pak v řadě případů nedbali na mimořádná opatření kvůli pandemii.

Na sociálních sítích se objevují fotky, jak například na známé Náplavce u Vltavy proudí davy lidí bez roušek a často i s alkoholem v ruce.

„V průběhu dnešního odpoledne jsme se nezastavili,“ potvrzuje i Eva Kropáčová, mluvčí pražského ředitelství Policie ČR s tím, že řeší i velké množství případů otevřených restaurací.

„Nadále policisté prověřují další oznámení,“ dodala mluvčí pražských policistů.

Zároveň ještě ve večerních hodinách se museli policisté vydat poněkolikáté na pražskou Náplavku „Na místě bylo zkontrolováno několik desítek osob,“ potvrdila Eva Kropáčová s tím, že docházelo k porušením dvou vládních nařízení: lidé nepoužívali ochranu úst a nedodržovali zákaz vycházení po 21. hodině.

„Ve většině případů postačila domluva,“ dodala mluvčí s tím, že se lidé po příjezdu policie sami začali rozcházet. Je možné, že některá porušení z Náplavky se budou dále prošetřovat, ovšem takové informace případně dostane mluvčí až v následujících dnech.

Pražští policisté během úterý také zasahovali společně s městským strážníky na Žižkově, kde se sešlo více než 200 lidí.

„Na místě jsme to řešili s provozovatelem,“ vysvětlila Eva Kropáčová s tím, že lidem, kteří z místa sami po vyzvání odešli, nic nehrozí.

Podobnou zkušenost s perným dnem nepotvrdil mluvčí policistů v Jihomoravském kraji. Podle mluvčího Pavla Švába se úterý nevymykalo běžné praxi.

Na základě vládního opatření, které aktuálně platí až do 12. dubna, je zakázaná konzumace alkoholu na veřejnosti a je povinné nosit ochranu dýchacích cest všude tam, kde není možné udržovat odstup dva metry od osob, které nepatří do jedné domácnosti. Podrobněji ZDE.

Reklama

Doporučované